Hlavní obsah

Zákulisní zpráva o jedné VIP rodině: Takhle funguje rodinný byznys Davida a Victorie Beckhamových

Co víme o podnikání rodiny Beckhamových? Podívejte se v reportáži.Video: Barbora Marková

 

Reklama

David Beckham odmítá dál pomáhat své ženě v podnikání. Bývalému fotbalistovi a podnikateli se nelíbí, že módní byznys Victorie je čím dál ztrátovější. Její značka Victoria Beckham Limited jen loni prodělala více než deset milionů liber – v přepočtu 286 milionů korun.

Článek

Kulaté výročí módní značky Victoria Beckham Limited své zakladatelce nejspíše tak trochu hořkne v ústech. Po deseti letech své existence brand zvýšil ztrátu z předešlých let a překročil hranici deseti milionů liber. I když Victoria za své modely sklízí veřejné uznání, ani letošní cena Fashion Icon její podnik nedokázala vyhrabat z červených čísel v účetních knihách.

„Vždycky jsem si říkala: Měj vysoké cíle a pak sni ještě výš. Když jste skromní, soustředíte se a tvrdě pracujete a věříte si. To, co můžete získat, je neuvěřitelné. Před mnoha lety jsem začala s bojem za ženskou sílu. Tahle myšlenka je stále aktuální a já teď mám tu moc pomáhat ženám skrze své modely,“ pronesla na udílení cen Victoria Beckhamová.

Rozjet začínající značku bývalé zpěvačce pomáhal dlouhá léta její manžel. Do podnikání své choti investoval miliony liber. Jenže teď podle zahraničního tisku kohoutek financí striktně utáhl. Bývalá zpěvačka skupiny Spice Girls tak musí spoléhat na investory, kteří už do jejího podniku nalili 30 milionů liber.

„David je ohromně hrdý na to, co Victoria dokázala, ale už do toho nebude dávat peníze. Ona teď má investory,“ prozradil utajený zdroj deníku Daily Mail.

Beckhamově vlastní firmě se přitom daří skvěle, jen loni mu vynesla zisk před zdaněním ve výši skoro 27 milionů liber a podle deníku The Sun vydělává měsíčně stejně jako současní nejlépe placení hráči Premier League.

„Vždycky to bylo jen o tvrdé práci. Celé své podnikání jsem vybudoval na své fotbalové kariéře. Věřím, že pokud v životě tvrdě makáte, vrátí se vám to,“ svěřil se bývalý fotbalista.

I Victoria se mezitím snaží dosáhnout vyšší ziskovosti. V dubnu propustila třetinu zaměstnanců a doufá, že úspěšný bude povánoční výprodej. Už zlevnila ceny 230 kusů svého luxusního oblečení, některé až o padesát procent. Třeba jako tento krásný rolák, který zlevnil z více jak dvaceti tisíc českých korun na téměř lidových deset tisíc. A nebo bílou sukni, kterou pořídíte ne za dvacet čtyři, ale za pouhých dvanáct tisíc korun.

Victoriiným podnikáním doslova žije celá rodina. Na Instagramech jejích dětí často nechybí podpůrné statusy, spolu s Davidem ji doprovází na většinu módních akcí. A že to není málo. Nemalý vliv má i nejstarší ze synů – Brooklyn, který se po stopách svých rodičů pustil do budování vlastního jména.

Vedle Brooklyna bude evidentně ve světě showbyznysu jako ryba ve vodě i třináctiletý Cruz, který si podle všeho vybral bývalou dráhu své mámy, a dal se na zpívání.

Ať už je to spodní prádlo, parfémy, ženská móda nebo zpěv. Rodina Beckhamových je prostě komoditou, která bude mít ve světě byznysu vždycky co říct.

Podívejte se na úvodní reportáž, která je součástí magazínu Slavní Televize Seznam.

Jak naladit TV Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:
Brooklyn Beckham

Doporučované