Hlavní obsah

Jak vybrat správné schody, aby byly více bezpečné pro děti, seniory a domácí mazlíčky? Proč je každý krok na schodech slyšet?

Foto: vinylove-podlahy.cz

Extra tiché vinylové schody včetně podlahy Ecoline Click 9564 Dub vita tmavý

Reklama

Schodiště je důležitý estetický prvek v interiéru a spojnice mezi jednotlivými patry v domě.

Článek

Správná volba povrchu schodů (dřevo, vinyl, dlažba atd.) a nosné konstrukce schodiště bude mít zásadní vliv na komfort vašeho bydlení a vaši bezpečnost.

Schodiště přenáší kročejový hluk mezi jednotlivými místnostmi a patry. Dodatečné úpravy schodiště jsou finančně velmi náročné a mají svá omezení.

Konstrukce schodiště

Tužší a rozměrově stabilnější konstrukce, např. betonové nebo ocelové, jsou tišší. U dřevěných schodišť je kromě kročejového hluku často vnímáno také vrzání a praskání schodů. Je to celkem běžný jev a nejedná se o vadu materiálu. Jen se musí pomocí zvlhčovačů celoročně zajistit správná vlhkost vzduchu.

Povrch schodů předurčí atmosféru vašeho domova

Při výběru schodiště do nového domu má obvykle největší prioritu jejich vzhled a sladění s interiérem. Ostatní užitné vlastnosti schodů mohou být v této fázi opomíjeny. To se však zcela změní během prvních měsíců po nastěhování. Schody jsou neočekávaně hlučné, údržba není tak jednoduchá, jak se očekávalo. Pes se bojí vyjít po schodech, protože mu to klouže, a co teprve dětem? Jak tomu předejít?

Porovnání vlastností schodů podle povrchu:

Foto: vinylove-podlahy.cz

Porovnání vlastností schodů podle povrchu

Proč tiché vinylové schody SILENT STEP?

Jsou autentické, protiskluzné a zároveň příjemné a teplé pro bosou nohu. Díky integrované podložce výborně tlumí hluk a mají příjemný odpružený došlap. Ten ocení zvláště senioři, protože snižuje namáhání a bolest kloubů při pohybu po schodišti. Chcete slyšet rozdíl s podložkou a bez ní?

Výhodou schodů SILENT STEP oproti schodům z masivního dřeva je jejich výborná odolnost, dlouhá životnost a snadná údržba. Schodové stupně není nutné každých pár let přebrušovat a lakovat nebo olejovat a údržba je stejně snadná jako u vinylových podlah. Mají také (a to včetně soklových lišt) antistatickou úpravu, která odpuzuje prach, a tak je údržba snadnější. Vybírejte podlahu a schody z 60 designů dřeva a kamene.

Foto: vinylove-podlahy.cz

Extra tiché vinylové schody včetně podlahy Ecoline Click 9564 Dub vita tmavý

Schody a podlaha ve stejném designu. Bez kompromisu

Sjednocením vinylové podlahy se schodištěm, bez použití schodových a přechodových lišt, získáte do detailu dokonale sladěný interiér. Pokud nechcete ztrácet čas laděním podlahy, schodů a soklových lišt, hledejte kolekce s označením SMART KONCEPT. Vše je vyrobeno ze stejného materiálu jako podlaha, a kromě designu je shodná i povrchová struktura a vlastnosti, včetně emisních certifikátů.

Foto: vinylove-podlahy.cz

Extra tiché vinylové schody včetně podlahy Ecoline Click 9505 Ořech vlašský

Bezpečnost na prvním místě

Bezpečnost je pro nás nejdůležitějším požadavkem na schody vůbec. Pády tvoří více než polovinu všech úrazů seniorů v České republice. Proto bylo navrženo takové řešení schodů, které odstranilo nebo eliminovalo možná rizika. Provedení stupnice schodu je včetně hrany schodu a bočnice z jednoho kusu. Nepoužívají se žádné hliníkové hrany ani samostatně dodělávané bočnice, které jsou častými příčinami pádu.

V zájmu vaší bezpečnosti používáme u našich vinylových podlah a schodů pouze povrchy se zvýšenou protiskluzností (R10). Spolu se zmenšením poloměru oblouku hrany schodu patří vinylové schody SILENT STEP mezi nejbezpečnější na trhu. Schodiště mají nadstandardní požární odolnost (Bfl-s1).

Foto: vinylove-podlahy.cz

Extra tiché vinylové schody včetně podlahy Ecoline Click 9551 Dub champagne

Snadná údržba

Víme, že uklízet schodiště je časově a fyzicky náročné, a proto jsme navrhli zkosenou soklovou lištu K45. Ta díky svému tvaru velmi usnadňuje úklid v rozích schodů a místností a zároveň se na ní minimálně udržuje prach. Lišta je antistatická, a proto na rozdíl od většiny lišt prach i odpuzuje.

Foto: vinylove-podlahy.cz

Extra tiché vinylové schody včetně podlahy Ecoline Click _ Aquafix Click 9504 Buk rustikal

Rychlá a jednoduchá montáž

Schodové stupně jsou vyrobeny z jednoho kusu vinylu. Jsou extra hluboké pro snadnou montáž nášlapů schodů bez spojů. Poslední stupeň plynule navazuje na vinylovou podlahu bez přechodových lišt a viditelného přechodu.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované