Hlavní obsah

Každá dobrá investice má svůj příběh. Ten náš se vybarvil do korporátních dluhopisů

Foto: shutterstock.com

Jednou z firem v Česku, která nabízí investiční příležitosti v podobě korporátních dluhopisů, je technologická společnost Polymer Nano Centrum

Reklama

Korporátní dluhopisy v posledních letech zaplavily české prostředí. V současné nejisté době se jedná totiž spíše o konzervativní formu investice. Proč roste zájem o korporátní dluhopisy?

Článek

A proč se o ně zajímají stále více právnické osoby či investiční společnosti?

U korporátních (též firemních) dluhopisů kopíruje růst úrokové sazby v posledních několika letech trend, který ukazuje i základní úroková sazba České národní banky. Její narůstající tendence zvýšila i průměrnou sazbu emisí korporátních dluhopisů, která se velmi často pohybuje přes deset procent. „I tento fakt stále více zvyšuje atraktivitu korporátních dluhopisů a přitahuje zájem investorů z řad široké veřejnosti stejně jako stále častěji právnické osoby a investiční společnosti,“ komentuje Pavel Kuchálik, jednatel společnosti Polymer Nano Centrum.

V Polymer Nano Centru servírují již třetí vlnu emisí

Jednou z firem v Česku, která nabízí investiční příležitosti v podobě korporátních dluhopisů, je technologická společnost Polymer Nano Centrum. Vzhledem k neustále rostoucí poptávce právě z řad právnických osob a investičních společností, které hledají nové možnosti ve stabilním a perspektivním průmyslovém odvětví, se ve společnosti Polymer Nano Centrum rozhodli vyhlásit již třetí emisní vlnu pro rozšíření výroby s úrokem 10,2 procenta p. a.

Jsou to právě investice do korporátních dluhopisů technologických společností pro právnické osoby a investiční firmy, které mohou představovat nesmírně atraktivní příležitost, jak dosáhnout stabilních výnosů a diverzifikace investičního portfolia. V dnešním rychle se měnícím světě technologií, kde jsou inovace a růst středobodem pozornosti, jsou investice do korporátních dluhopisů technologických společností třeba pro právnické osoby jako krok směrem k budoucnosti.

Foto: polymernanocentrum.cz

Jak se daří investičním projektům společnosti Polymer Nano Centrum?

Příběh technologické společnosti Polymer Nano Centrum

Společnost Polymer Nano Centrum se aktivně věnuje oblasti nanotechnologií již od roku 2016. Za tuto dobu se stala významným hráčem na trhu. Jejím klíčovým aktivem je výjimečný tým specializovaných odborníků, kteří umožnili vyvinout revoluční technologii nanostrukturizace polymerů. Tato inovativní technologie byla úspěšně implementována do průmyslové výroby. Společnost Polymer Nano Centrum je jediným soukromým nanotechnologickým centrem v České republice.

Specializujeme se na výrobu nanostrukturovaných plastů. Naše plastové materiály dosahují až o 30 procent lepších technických parametrů v porovnání s konkurenčními výrobky v klíčových oblastech, jako jsou mechanické, elektromagnetické a elektrostatické vlastnosti či chemická odolnost. Naše materiály jsou výsledkem kombinace termoplastů s nanomateriály, které nacházejí uplatnění v průmyslových odvětvích včetně obranného a stavebního průmyslu. Díky inovativnímu řešení poskytujeme zákazníkům značnou konkurenční výhodu a přispíváme k optimalizaci jejich výrobních procesů.
Pavel Kuchálik, jednatel společnosti Polymer Nano Centrum

Korporátní dluhopisy jako krok kupředu

Pro právnické osoby, které hledají stabilní investice s dlouhodobým potenciálem růstu, jsou dluhopisy technologických společností moudrou volbou.

Proč právě investice do korporátních dluhopisů jsou pro investory tolik přitažlivé a v čem tkví potenciál finančního zisku?

1. Stabilita a předvídatelnost

Korporátní dluhopisy jsou obvykle vydávány společnostmi s dobrou pověstí a historií. To znamená, že jsou stabilnější a méně rizikové než jiné investiční nástroje. Tento druh dluhopisů má rovněž pevně stanovené termíny splatnosti a úrokové sazby, což umožňuje přesnější plánování a předvídatelnost výnosů.

2. Diverzifikace investičního portfolia

Investice do korporátních dluhopisů může pomoci diverzifikovat portfolio právnických osob. To může v praxi znamenat, že snížíte riziko spojené s koncentrací investic pouze do jednoho aktiva nebo odvětví.

3. Pravidelné příjmy

Korporátní dluhopisy poskytují pravidelné platby, a to ve formě úroků. Právě to může být atraktivní pro právnické osoby, které hledají stabilní příjem z investic. Společnost Polymer Nano Centrum nabízí měsíční výplaty výnosů s úrokovou sazbou 10,2 procenta.

4. Ochrana kapitálu

Jsou to právě korporátní dluhopisy, které mají pevně stanovenou nominální hodnotu. To znamená, že existuje menší riziko ztráty kapitálu ve srovnání s akciovými investicemi, které jsou více vystaveny tržním výkyvům.

Foto: polymernanocentrum.cz

Formou nákupu dluhopisů Nanotechnologie v polymerech máte zajištěnou spoluúčast na financování inovativní výroby plastů pomocí nanopříměsí

5. Výhoda před akciemi v nepříznivém tržním prostředí

V dobách ekonomických nejistot a poklesu trhů mají korporátní dluhopisy výhodu i oproti akciím. Korporátní dluhopisy mají totiž přednostní nárok na aktiva společnosti v případě jejího bankrotu. Pro majitele dluhopisů to v praxi znamená, že mají mnohem vyšší šanci na zachování svého kapitálu ve srovnání s akcionáři.

6. Různé sektory a odvětví

Trh s korporátními dluhopisy zahrnuje různé sektory a odvětví, což vám umožňuje diverzifikovat své investice podle odvětví, která jsou vám blízká nebo ve kterých vidíte potenciál pro růst.

7. Reinvestice

Pokud se rozhodnete investovat do korporátních dluhopisů s pravidelnými splátkami, můžete tyto platby opět investovat. Tím můžete dosáhnout efektu složeného výnosu a zvýšit dlouhodobý růst investic.

8. Rizikové snižování

Kombinováním různých dluhopisů s různými úrokovými sazbami a splatnostmi můžete snížit celkové riziko v investičním portfoliu.

Máte další dotazy? Zaujala vás možnost investovat do korporátních dluhopisů společnosti Polymer Nano Centrum? Zeptejte se.

Anketa

Jak přemýšlíte nad investicemi a investičním portfoliem?
Pro zajištění vlastní budoucnosti či úspěšného podnikání je nutné neusnout na vavřínech a umět peníze chytře investovat.
62,1 %
Nepouštím se do zbytečného rizika. Protože by ale peníze měly opět generovat další peníze, volím spíše konzervativní formy investic, jako jsou korporátní dluhopisy.
20,2 %
Neinvestuji. Věřím, že nějak bylo, nějak bude.
17,7 %
Celkem hlasovalo 124 čtenářů.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované