Hlavní obsah

Nechte se hýčkat už na palubě: Přímá linka Korean Air z Letiště Václava Havla Praha vás přenese do rozmanitého světa Asie

Foto: shutterstock.com

Přímá linka Korean Air z Letiště Václava Havla Praha vás přenese do rozmanitého světa Asie

Reklama

Toužíte objevovat země jihovýchodní Asie nebo Austrálii, ale nechcete se smířit s představou dlouhého a úmorného přesunu napříč kontinenty? Obavy nejsou na místě!

Článek

V duchu se procházíte po pohádkových plážích na ostrově Bali nebo prozkoumáváte Tokio, které nabízí cool zábavu i fascinující historii? Zaujala vás chytlavá kultura K – popu? Ještě pořád jste na vlastní oči neviděli Hobitín z Pána prstenů na Novém Zélandu?

Není nic jednoduššího než si koupit letenku a nastoupit do letounu Boeing 777-300ER společnosti Korean Air přímo na Letišti Václava Havla Praha a vydat se za vším, co nabízí Dálný východ či Oceánie.

Praha–Soul: Nic mezi tím

Posledních několik let poznamenala cestování celosvětová pandemie. Ta nás vzdálila od asijských center více, než bychom si přáli. Po tříleté pauze Korean Air obnovuje pravidelné přímé lety z Letiště Václava Havla Praha na jedno z nejlepších letišť na světě Soul-Incheon.

V březnu 2023 se Korean Air vrátil k frekvenci tří letů týdně. V červnu 2023 dojde dokonce k navýšení spojů Praha–Soul na čtyři lety týdně. Přímé spojení bude zajišťovat Boeing 777-300ER s 291 sedadly ve dvou kategoriích.

Věděli jste, že…?

Před rokem 2019, díky pravidelným linkám směřujících na pražské letiště ze Soulu, zaznamenal český cestovní ruch nebývalý zájem asijských turistů. Dokonce se počet cestujících mezi Českem a Korejskou republikou v roce 2019 pohyboval dle analýz CzechTourism v řádech statisíců.

Foto: koreanair.com

Letoun Boeing 777-300ER společnosti Korean Air

Tato linka je také ideálním řešením pro cestující z Letiště Praha do Austrálie a na Nový Zéland, kdy lety navazují v rámci jednoho dne. Při interkontinentálních zpátečních letech z Austrálie a Nového Zélandu do Prahy je sice nutné v Soulu počkat do druhého dne, ale nemusíte mít obavy z promarněného dne na letišti či z bezesné noci.

Korean Air totiž poskytuje svým cestujícím na vyžádání ubytování se snídaní a transferem z/na letiště v 5hvězdičkovém hotelu Grand Hyatt Incheon. Během čekání na další spoj můžete objevovat Soul a jeho okolí díky tranzitním výletům. Jedná se o bezplatné organizované výlety za korejskou kulturou z letiště Soul-Incheon, na jehož webových stránkách si je musíte dopředu zarezervovat.

Co můžete v Soulu navštívit díky tranzitním výletům?

  • Cheongwadae (The Blue House) – rezidence korejských prezidentů v centru Soulu
  • Tongin Market – zažijete ruch tradičního tržiště a ochutnáte korejské speciality. Víte například, jak chutná bibimbap nebo korejské BBQ?
  • Gyeongbokgung Palace – první královský korejský palác ze 14. století
  • Paradise City Art-tainment – zábavní a umělecký komplex, umělecké galerie, obchody, cluby či restaurace na jediném místě

+5

Bezpečnost a komfort s 5*

Flotila Korean Air je jednou z nejnovějších na světě a splňuje ty nejvyšší bezpečnostní standardy. Můžete se tak připravit na nezapomenutelný zážitek už ve vzduchu, protože svým cestujícím se snaží Korean Air poskytovat jen to nejlepší. V letošním roce získali dokonce nejvyšší 5hvězdičkové hodnocení letecké společnosti od Skytrax, jedné z nejprestižnějších světových organizací pro hodnocení letecké dopravy. Stejné ocenění získala už v roce 2022.

V ceně letenky Praha – Soul Incheon zajišťované korejskými aerolinkami dostanete pohodlné odbavení na letišti včetně odbavení zavazadel, rezervaci standardních míst, vynikající palubní catering a služby palubních stevardů.

Relax a skvělé jídlo 10 kilometrů nad zemí

Na palubě Boeingu 777-300ER si během přímého letu do Soulu odpočinete. Noční můry ze stísněného letadlového sezení zkrátka hoďte za hlavu! Nevěříte?

V Economy Class s 227 místy na vás čekají prostorná ergonomická sedadla, která se při sklopení opěradla automaticky posunou dopředu, přičemž opěrka hlavy je nastavitelná několika způsoby. Při práci na notebooku určitě oceníte napájecí zařízení a USB port. Zábavní systém poskytovaný na osobním monitoru je už jen samozřejmou třešničkou na dortu.

Pokud si přece jen chcete dopřát během letu ještě kvalitnější spánek, rozhodně by vaší pozornosti neměla uniknout Prestige Class se 64 místy. Jediným dotykem získáte z plně sklopného sedadla kvalitní lůžko o délce 188 centimetrů. Zábavu cestujícímu Prestige Class poskytuje širokoúhlý LCD monitor a dálkový ovladač s řadou funkcí.

Foto: koreanair.com

Pokud si přece jen chcete dopřát během letu ještě kvalitnější spánek, rozhodně by vaší pozornosti neměla uniknout Prestige Class se 64 místy

Při přímém letu Letiště Václava Havla Praha do Soulu-Incheon se připravte ještě na jeden smyslový požitek! V případě kvalitního bohatého cateringu se můžete těšit na výběr z mezinárodní a asijské kuchyně, včetně šesti druhů vegetariánské. Novinkou jsou od března letošního roku veganská jídla v korejském stylu, která je možné předobjednat na všech mezinárodních trasách s odletem z Koreje. Lahodnou tečkou budiž osvěžující nápoje a pečlivě vybraná vína.

Jak se stoluje v Jižní Koreji aneb Jiný kraj, jiný mrav

Asijská kultura stolování je často mnohem propracovanější než ta, na kterou jsme zvyklí v Evropě. Posezení u stolu představuje v asijských zemích důležitou společenskou událost, a to i v případě, že jde o běžné stolování s rodinou nebo přáteli. Tento rituál má svou zakořeněnou tradici, která hraje v životě místních nezastupitelné místo.

Jižní Korea je typická tím, že si všichni společně objednají na stůl jedno velké bohaté menu, ze kterého si každý do své misky vybírá to, na co má chuť. Obvykle by na stole neměla chybět polévka, se kterou se pojí servírování celé řady několika dalších pokrmů, jako je například pověstná nakládaná zelenina, maso, nudle či mořské plody. Korejci, na rozdíl od Japonců či Číňanů, holdují spíše lžíci než hůlkám.

Pokud má dojít na platbu, můžete se těšit na opravdovou společenskou událost. Útratu totiž za celou společnost platí vždy jen jeden člověk – hlavní hostitel. Často se však stává, že až při samotném placení se strávníci mezi sebou přou, kdo bude mít tu čest, stát se hostitelem večera.

+1

Zažijte Jižní Koreu

Samotná Korejská republika si rozhodně zaslouží pozornost cestovatelů. Na rozdíl od Japonska nebyla donedávna natolik vyhledávanou destinací, ačkoliv je její kultura, přírodní krásy a technologická vyspělost stejně fascinující. Jedná se o tradiční zemi s bohatou historií, která svou moderností dobývá zbytek světa. Je nám blíž, než se zdá.

Ne náhodou byla v loňském roce na tuzemském trhu nejoblíbenější značka automobilů od korejského výrobce, jejíž název znamená v překladu moderní generace. Korejská kosmetika je ikonická po celém světě. Eh- sexy lady Oppan Gangman style slyšel snad každý. Nyní je pravý čas poznat Jižní Koreu osobně! Díky Korean Air a s jejich přímými lety z Letiště Václava Havla Praha ji můžete zažít na vlastní kůži. A to prakticky okamžitě po nástupu na palubu letadla.

A kam to bude dál?

TrasaPřibližná doba letu do cílové destinace (včetně doby přestupu)
Praha – Soul (ICN) 11 hodin
Praha – Soul (ICN) – Tokio 18 hodin, 45 minut
Praha – Soul (ICN) – Bangkok 21 hodin, 55 minut
Praha – Soul (ICN) – Ho Či Minovo město 22 hodin, 45 minut
Praha – Soul (ICN) – Auckland 27 hodin
Praha – Soul (ICN) – Sydney27 hodin, 25 minut
Praha – Soul (ICN) – Bali22 hodin, 55 minut
Praha – Soul (ICN) – Hanoj22 hodin
Praha – Soul (ICN) – Cebu22 hodin, 40 minut
Praha – Soul (ICN) – Phnom Penh22 hodin, 20 minut
Foto: koreanair.com

Díky Korean Air a s jejich přímými lety z Letiště Václava Havla Praha můžete objevovat úplně jiný svět

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované