Hlavní obsah

Toužíte po exotice Orientu? Cestovatelským evergreenem je Maroko

Foto: Blue-Style.cz

Podmaňující chutě marockého Orientu si nenechte ujít

Reklama

Maroko je země plná překvapení, pozoruhodných barev, prosycená vůní nezaměnitelné kuchyně, okouzlujících památek a nádherně modré vody oceánu. Vždy vás přijme s otevřenou náručí a touhou zprostředkovat vám úžasné zážitky.

Článek

Maroko bývá plným právem považováno za jednu z nejkrásnějších, nejpřívětivějších a nejotevřenějších zemí arabského světa. Atmosféra míchajících se kultur je doslova nepopsatelná. Na vlastní kůži je zapotřebí zažít jedinečnou provázanost evropské, africké a arabské kultury. Jen málo zemí na světě dokáže zprostředkovat a přinést tak dokonalou kulturní harmonii, která na své návštěvníky dýchá na každém kroku. Maroko je ideální destinací nejen pro dokonalý odpočinek, ale také pro poznávání a aktivní dovolenou.

Foto: Blue-Style.cz

Maroko je ideální destinací nejen pro dokonalý odpočinek, ale i pro poznávání a aktivní dovolenou

Souznění tří kultur

Maroko je nejzápadnějším státem severní Afriky, který si dokázal udržet jako jedna z posledních oblastí nezaměnitelný půvab pouštní země. Marocké motto „Bůh, vlast a král“ dokonale dokresluje kulturní atmosféru propletenou silnými arabskými vlivy, islámem a evropským dědictvím. Maroko roste neuvěřitelnou rychlostí. Původní historické mediny s typickými klikatými uličkami navozují ve městech romantickou atmosféru. Na pobřeží vyrůstají prázdninová letoviska, zatímco pouští se prohánějí kočovníci na velbloudech. Je možné vidět zde berberského lva, který je národním zvířetem Maroka, ale zůstalo již jen několik kusů tohoto krásného tvora.

Foto: Blue-Style.cz

Maroko si dokázalo udržet půvab pouštní země

Nejbližší exotika

Navíc při cestě za exotikou již nebudete muset trávit nekonečné hodiny v letadle s nepříjemným přestupováním. Maroko je pro české turisty nejbližší dostupnou exotikou. S cestovní kanceláří Blue Style můžete jako s jedinou cestovní kanceláří v České republice odletět do marockého Agadiru přímým letem. Agadir je perlou marockého pobřeží. Toto nejvyhledávanější marocké město okouzlí své návštěvníky zlatým pískem s dokonalým kontrastem předhůří Atlasu. Než začnete užívat sílu slunečních paprsků, nechte se okouzlit jedním z poznávacích okruhů. Navštívit můžete proslulá královská sultánská města, vydat se Saharou nebo spatřit kozy spásající arganové stromy či propadnout kouzlu Marrakéše či Casablancy. Cestovní kancelář Blue Style doporučuje vydat se na poznávací okruhy i v podzimních termínech, kdy ve vnitrozemí panuje mnohem přívětivější počasí.

Foto: Foto: Blue-Style.cz

Poznávací okruh pouštní Saharou

Jedinečný Orient

Kdo jednou ochutnal marockou kuchyni, ten poznal změť rozmanitých, pestrobarevných chutí prosycených plnou vůní. Zdejší tradiční kuskus podávaný s masem a zeleninou nebo koláč pastilla s příchutí medu a mandlí si vás podmaní. S kuchyní tohoto jedinečného Orientu je možné setkat se nejen v proslulých vesničkách a na trzích, ale také v síti kvalitních mezinárodních hotelů Labranda Les Dunes D´or 4+, Riu Tikida Dunas 4+ či Riu Palace Tikida Taghazout 5*, kde je rozmazlování chuťových pohárků klientů běžným standardem.

Foto: Blue-Style.cz

V Maroku to žije v každou denní i noční hodinu

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované