Hlavní obsah

Seznamácké Mapy překonaly hranice. V nové aplikaci Windy Maps míří za zahraničními turisty

Seznam.cz má novou mapovou aplikaci Windy Maps.Video: Pavel Cyprich

 

Reklama

Windy Maps fungují offline a odkukoli na Zemi. Mapová novinka Seznamu cílí hlavně na zahraniční turisty.

Článek

Navigace pro pěší, cyklisty i řidiče, turistické trasy a tipy na výlety, restaurace, hotely i památky. Windy Maps vzaly ověřené a oblíbené funkce z tuzemské aplikace Mapy.cz a zamířily do světa. Novinka od Seznamu zejména cílí na zahraniční uživatele.

„Impulsem pro vznik Windy Maps pro nás byla zpětná vazba od lidí samotných. Kromě českých dotazů nám začaly enormně přibývat také cizojazyčné podněty. To nás přivedlo k myšlence vytvořit turistické mapy, které v anglickém jazyce můžeme zpřístupnit lidem z celého světa,“ říká k Windy Maps Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz.

Offline a s jízdními řády

Zahraniční turisti tak budou mít stejný komfort jako tuzemští uživatelé současné aplikace Mapy.cz.

Windy Maps jim ukážou třeba atraktivní místa v blízkém okolí, poskytnou tipy na zajímavé výlety pěšky, na kole nebo autem a zvládnou navést také třeba do nejbližší restaurace, hotelu nebo k zastávce veřejné dopravy.

Díky otevřeným datům, se kterými aplikace pracuje, pak umí rovnou najít z dané zastávky i náležité spojení a turistům naplánovat trasu dál.

Windy Maps zvládnou pracovat i v offline módu. Uživatel si jen musí stáhnout mapové podklady do telefonu dřív, než na výlet vyrazí. Na výběr jsou buď mapy celého státu, nebo třeba jen vybraného regionu.

Windy Maps komunikují s uživatelem zatím jen anglicky, další jazykové mutace ale budou postupně přibývat.

Na to, jak nová aplikace Windy Maps vypadá a funguje, se podívejte ve videu nad článkem.

Reklama

Doporučované