Hlavní obsah

Sharon Berousková fotila den po dni, jak vypadá život v cirkuse. Tady je výsledek

Foto: Sharon Berousková / Week of Life

Týden v životě Sharon Berouskové.

Reklama

Kdo z nás v dětství nečetl knihu Eduarda Basse Cirkus Humberto nebo Lidé z maringotek a nesnil přitom o romantickém životě pod cirkusovým šapitó… Jaký je ale takový život doopravdy?

Článek

Sharon Berousková patří v již osmé generaci do slavné rodiny Cirkus Berousek staré přes 250 let. Je dcerou Mario Berouska, českého artisty a žongléra s kužely, který je držitelem světového rekordu v žonglování a je uznáván jako nejrychlejší žonglér kuželů na světě. Jablko zde nepadlo daleko od stromu a Sharon jde dále v otcových šlépějích. Dnes špičková žonglérka světové úrovně našla svou životní lásku u jiné cirkusové rodiny – u Patrika Joo, ředitele cirkusu Jo Joo, který má tradici již od roku 1792. Jeho principálem je slavný Jaromír Joo; muž, který žije s tygry.

V projektu Week of Life má Sharon premiéru, ve které chtěla svým týdnem ukázat, že není všechno tak, jak by se zdálo – a hlavně by chtěla pomoci všem cirkusům v Česku k lepším zítřkům, neboť po „likvidační“ tygří kauze je podle ní život v cirkusech každodenním bojem.

Smyslem projektu Week of Life je dlouhodobé budování světové kroniky lidstva. Lidé v něm mapují den po dni, co zažívají v reálném životě.

Týden Sharon Berouskové začal nočním přejezdem cirkusu Jo-Joo z Rokycan do Plzně a pokračoval standardním cirkusovým životem. Není až tak romantický, jak si mnozí myslíme. Je to hlavně tvrdá dřina, která je na konci odměněna úsměvy a potleskem, ze kterého všichni artisti a zaměstnanci čerpají životní energii.

Ostatně, podívejte se sami.

Pondělí 22. dubna 2019

Foto: Week of Life

Takové bylo pondělí 22. dubna.

+5

Úterý 23. dubna 2019

Foto: Week of Life

Takové bylo úterý 23. dubna.

+4

Středa 24. dubna 2019

Foto: Week of Life

Taková byla středa 24. dubna.

+5

Čtvrtek 25. dubna 2019

Foto: Week of Life

Takový byl čtvrtek 25. dubna.

+5

Pátek 26. dubna 2019

Foto: Week of Life

Takový byl pátek 26. dubna.

+5

Sobota 27. dubna 2019

Foto: Week of Life

Taková byla sobota 27. dubna.

+5

Neděle 28. dubna 2019

Foto: Week of Life

Taková byla neděle 28. dubna.

+5

O autorce:

Sharon Berousková je u cirkusu od dětství a díky svému slavnému otci vyrůstala na štacích po celém světě. Právě díky tomu mluví devíti jazyky.

Dnes dvaadvacetiletá mladá energická dáma neztrácí sílu a nadhled a věří v poctivou práci a zdravý rozum.

V cirkuse Jo-Joo, kde působí, žije v současnosti celkem šest tygrů, tři pumy, šest poníků, dva koně, dva papoušci, dále opice, kozy, hadi a mnoho dalších zvířat.

Reklama

Související témata:

Doporučované