Hlavní obsah

Skiareály hlásí rekordní zimu, hotely jsou vyprodané. Pár volných míst se dá najít v Alpách

Simona Fischerová z Asociace cestovních kanceláří ve studiu Rodinky.Video: Kamila Bejlková

 

Reklama

V létě vyrazit k moři, v zimě či na jaře pak na hory – čím dál častější model českých rodin.

Článek

Jarní prázdniny žáků, studentů a učitelů jsou v plném proudu, lyžařská střediska proto zaplňují nadšení lyžaři i v pracovních dnech. Naplněné jsou jak české resorty, tak i například Alpy. Prázdniny mají totiž i v Německu a Nizozemí. „Co se týče volných kapacit v Rakousku, tak třeba Dachstein West hlásí volné místo nebo východní Tyrolsko, Obertilliach. V případě Itálie můžeme vyrazit do Monte Bondone, do Apricy, do Peja nebo do oblíbeného střediska Val di Fiemme," doporučuje zahraniční střediska s dosud volnými místy Simona Fischerová z Asociace cestovních kanceláří.

Pokud však přemýšlíte o českých horách, volné ubytovací kapacity v Krkonoších najdete jen s velkým štěstím. Pro letošní zimu totiž hotely hlásí enormní zájem. Nicméně Klínovec, jakožto největší lyžařské středisko v Krušných horách, ještě nějaká volná místa má.

Proč letos narostly ceny skipasů? A které areály jsou vhodnější pro děti? Více informací nabízí úvodní video. Jde o rozhovor z pořadu Rodinka, který můžete sledovat každý všední den od 9:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Související témata:

Doporučované