Hlavní obsah

Sklenička, Moravčík a Kubalík doplní reprezentační výběr, o posilách z NHL trenéři zatím jednají

Asistent trenéra Jaroslav Špaček o reprezentačním kádru. Video: Oliver Sálus, Profimedia.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

K české hokejové reprezentaci se na srazu v Praze připojí dvojice plzeňských obránců David Sklenička a Michal Moravčík. Duo doplní útočník ze švýcarské Ambri-Piotta Dominik Kubalík.

Článek

Už k pondělí se k týmu připojil útočník David Kaše ze švédské Mory a obránce Michal Jordán z Chabarovsku. Trojice zmíněných hráčů by měla dorazit v úterý. Národní mužstvo čeká v pátek a v sobotu přípravný dvojzápas s Francií. V širším výběru zatím figuruje třicet jmen.

V zámoří skončila základní část kanadsko-americké NHL, trenéři ale zatím neprozradili, o jaké posily budou mít zájem. Spekuluje se ale o tom, že by se mělo jednat spíše o mladší hráče. Mezi nimi třeba Filip Chlapík, David Kämpf či Filip Chytil.

K dispozici je také dvojice hráčů ze St.Louis Blues Vladimír Sobotka a Dmitrij Jaškin, Radek Faksa z Dallasu nebo Martin Frk z Detroitu. Ve hře jsou samozřejmě i jména hráčů, kteří vypadnou z boje o Stanley Cup v prvním kole.

Nominace českých hokejistů na přípravu před MS v Dánsku:

brankáři: Patrik Bartošák (Vítkovice), Dominik Furch (Omsk/KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL),

obránci: Marek Hrbas, Lukáš Klok (oba Vítkovice), Michal Moravčík, David Sklenička (oba Plzeň), Jakub Galvas (Olomouc), Tomáš Pavelka (Sparta Praha), Filip Pyrochta (Liberec), Michal Jordán (Chabarovsk/KHL), Vojtěch Mozík (Podolsk/KHL), Adam Polášek (Soči/KHL), Ondřej Vitásek (Chanty-Mansijsk/KHL),

útočníci: Martin Kaut, David Tomášek (oba Pardubice), Michal Birner, Roman Červenka (oba Fribourg-Gottéron/Švýc.), Andrej Nestrašil, Robin Hanzl (oba Nižněkamsk/KHL), Jan Ordoš (Liberec), Jakub Orsava (Mladá Boleslav), Michal Řepík (Sparta Praha), David Šťastný (Zlín), Roman Horák (Podolsk/KHL), David Kaše (Mora/Švéd.), Robert Kousal (Davos/Švýc.), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.), Adam Musil (San Antonio/AHL), Matěj Stránský (Čerepovec/KHL).

Reklama

Související témata:

Doporučované