Hlavní obsah

Škoda ukázala první skici Kamiqu určeného speciálně pro Číňany

Foto: Škoda Auto, Seznam Zprávy

Skica čínské verze Kamiqu.

Reklama

Škoda Auto poprvé ukázala, čím chce přesvědčit zákazníky na svém největším trhu, který ji momentálně sráží prodejní čísla dolů. Mladoboleslavská automobilka zveřejnila první skici SUV Kamiq.

Článek

Světová premiéra vozu s celým označením Škoda Kamiq GT se bude konat už 4. listopadu v Tchien-ťinu. Je to už druhé SUV-kupé vytvořené speciálně pro Čínu.

Ze skic exteriéru nového vozu je patrný sportovní vzhled či výrazná příď. „Výrazné linie jsou střiženy přesně tak, jak to odpovídá vkusu mladých Číňanů,“ tvrdí automobilka v tiskové zprávě vydané týden před premiérou vozu.

Foto: Škoda Auto, Seznam Zprávy

Skica čínské verze Kamiqu.

Čína, nejdůležitější trh značky Škoda, bude jedinou zemí na světě, v níž česká automobilka nabízí pět modelů kategorie SUV.

Čínský trh ale jinak Škodu trápí. Například v pololetí letošního roku ohlásila, že dodávky pro tamní zákazníky klesly o 31,5 procenta, zatímco na všech ostatních trzích se jí dařilo prodat aut víc.

Prodeje Škody Auto 2019

Škoda Auto prodala za první tři čtvrtletí roku o 2,7 procenta nových vozů méně než před rokem. Mladoboleslavská firma patřící do koncernu VW dodala zákazníkům na celém světě 913 700 vozů. Za „výrazný růst“ označila prodej aut ve východní Evropě (+10,6 %), v západní Evropě (+6,8 %) a v Rusku (+7,0 %). Do záporných čísel ji stáhl její největší trh – Čína.

Reklama

Doporučované