Hlavní obsah

Slavia, nebo Inter? Asi bych ani neměla říkat, komu fandím, směje se Bartoňová po přestupu do Milána

Eva Bartoňová vyměnila dres Slavie za barvy Interu Milán.Video: Jiří Hošek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kdo hledá spojnice mezi milánským Interem a pražskou Slavií, najde mezi dnešními soupeři v Lize mistrů hned dvě. Oba kluby mají čínského vlastníka. A s oběma je spojena Eva Bartoňová, členka ženské fotbalové reprezentace, která v létě vyměnila slávistické barvy právě za dres Interu Milán.

Článek

Slávisté nastoupí od 18:55 na San Siru ve své obnovené premiéře v Lize mistrů právě proti Interu. Takže Bartoňová velmi pozorně formuluje odpověď na otázku, komu bude večer přát:

„Když se tady podaří Slavii urvat nějaký bod, bude to hrozný úspěch,” říká krajní obránkyně, momentálně dislokovaná na marodce. „Nemůžu tady ale úplně říkat, že Interu nefandím,” usmívá se spiklenecky členka českého národního týmu. A posléze doplní i veskrze diplomatickou variantu: „Když do dalších bojů postoupí Slavia a Inter, bude to fajn…”

Eva Bartoňová před časem v pořadu Jiná liga na TV Seznam prohlásila, že ji mužský fotbal moc nezajímá. To už prý není tak docela pravda, ale stále platí, že 25letá obránkyně nemá mezi mužskými celky svého vyloženého favorita.

S hvězdami mužského „áčka“ Interu, kterými jsou Lukaku či Candreva, nepřichází zatím příliš do kontaktu. Hlavně proto, že dívky trénují v jiném areálu. „Asi to není tak, že by se místní holky znaly s muži Interu, jako se některé slávistky znají s chlapy z áčka,“ podotýká.

Ohledně zápasu červenobílých na stadionu Giuseppeho Meazzy prý ze sympatické Češky nikdo moc rozumy netahal. „S některými lidmi jsem tady pár vět prohodila, protože si vzpomněli, že jsem přišla právě ze Slavie. Nebyly to ale špionážní otázky ohledně hry Slavie. Samozřejmě to vnímají tak, že Česko je malá země a že je úspěchem, že se Slavia dostala takhle daleko.”

Eva Bartoňová nyní léčí únavovou zlomeninu, takže svému italskému klubu, jakož i reprezentaci bude na hřišti ještě několik týdnů scházet.

Připomeňte si starší díl Jiné ligy o ženském fotbalu, ve kterém hrály velkou roli právě hráčky Slavie.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované