Hlavní obsah

Slávistu Kúdelu zbili do krve v útrobách Ibroxu, Slavia zavolala policii

Foto: Profimedia.cz

Ondřej Kúdela terčem výčitek hráčů Rangers.

Reklama

aktualizováno •

Neuvěřitelnou dohru s příchutí mezinárodního incidentu měl odvetný zápas osmifinále Evropské ligy v Glasgow. Obránce vítězné Slavie Ondřej Kúdela byl podle informací Seznam Zpráv zbit v útrobách stadionu Ibrox.

Článek

Kúdela na sebe v závěru mimořádně vyhroceného zápasu, který Slavia vyhrála nad Rangers FC 2:0, strhl pozornost poté, co něco pošeptal do ucha domácímu záložníkovi Glenu Kamarovi. Podle prudké reakce černošského fotbalisty a jeho spoluhráčů se mohlo jednat o rasistickou poznámku. Z rasismu po zápase Rangers slávistu skutečně obvinili. Prezident Slavie Jaroslav Tvrdík kategoricky popřel, že by Kúdela protihráče jakkoli rasisticky urazil.

Stejně tak později mluvil i Kúdela. „Řekl jsem mu „You‘re fucking guy“. Bylo to řečeno v emocích po dvou červených kartách a řadě brutálních zákroků soupeře, ale naprosto odmítám rasismus,“ uvedl na klubovém webu Slavie.

Členové vedení sešívaných se divili, že je ani 30 minut po zápase nechce nikdo pustit do šatny. Tam směl s doprovodem jedině gólman Ondřej Kolář, kterého surovým kopem do hlavy potrestaným červenou kartou zranil domácí Roofe.

Seznam Zprávy zjistily od dobře informovaného zdroje přímo z místa, že byl v tunelu vedoucím z hrací plochy Ondřej Kúdela po zápase napaden pěstmi a zbit do krve. Slávistická výprava byla konsternována a zavolala policii.

Ve svém následném prohlášení Slavia zmínila, že Kúdelu měl zbít pěstmi osobně Glen Kamara, a to za přítomnosti trenéra Stevena Gerrarda. „V šoku byli i zástupci UEFA, kteří byli u celého incidentu osobně přítomni,“ píše se v prohlášení Slavie.

Pod policejní eskortou se sešívaní dostali do autobusu a odjeli na hotel, kde podle Slavie zůstali pod dohledem policie. Do Prahy se mají letecky vrátit v pátek dopoledne.

Slavia závažný incident řeší se zastupitelským úřadem České republiky. Velvyslanec Libor Sečka má ke Slavii velmi blízko a pro Seznam Zprávy potvrdil, že situaci z Londýna řeší.

Jednalo se o odvetné utkání osmifinále Evropské ligy. V Praze skončil zápas před týdnem výsledkem 1:1. V odvetě ve Skotsku šla Slavia po gólu Olayinky do vedení. Domácí Rangers se pak prezentovali velmi hrubou hrou, v důsledku toho došlo ke zraněním slávistických hráčů.

V průběhu utkání musel být vystřídán i brankář Ondřej Kolář, kterého domácí Roofe zasáhl do hlavy brutálním kung-fu kopem. Kolář musel do nemocnice s deseti stehy na hlavě a otřesem mozku.

Po dalším vyloučení dohrávali Rangers v devíti hráčích, naopak za Slavii skóroval Stanciu z volného přímého kopu. Slavia tak vyhrála 2:0 a dnes by se měla dozvědět soupeře pro čtvrtfinále.

Veškeré dění na hřišti však zastínil incident spojený s údajným rasismem, který Slavia kategoricky odmítá. A s následným fyzickým útokem Kamary na hráče Kúdelu.

Reklama

Doporučované