Hlavní obsah

Slavný francouzský herec Gérard Depardieu čelí obvinění ze znásilnění

Foto: Wikimedia/Siebbi

Gérard Depardieu čelí obvinění ze zneužití 22leté herečky.

Reklama

Mladou herečku měla hvězda francouzského filmu dvakrát zneužít při divadelní zkoušce u sebe doma.

Článek

Mladá francouzská herečka a tanečnice obvinila slavného francouzského herce Gérarda Depardieua ze znásilnění a sexuálního obtěžování. Pařížská prokuratura zahájila v této věci předběžné vyšetřování, informoval v pátek deník Le Parisien s odvoláním na své zdroje.

Hercův advokát agentuře AFP sdělil, že jeho klient veškerá tato obvinění popírá. Podle něj by byl podobný útok zcela v rozporu s hercovou osobností.

Dvaadvacetiletá žena se podle Le Parisien obrátila v pondělí na policii v obci Lambesc v jižní Francii. Tvrdila, že ji herec dvakrát sexuálně zneužil. Stalo se tak podle ní v jeho pařížském bydlišti 7. a 13. srpna.

Le Parisien píše, že Depardieu a mladá žena se znali, devětašedesátiletá legenda francouzské kinematografie byla podle deníku patronem této začínající herečky. Žena uvedla, že ji Depardieu zneužil během neoficiální zkoušky jedné divadelní hry.

Depardieu, který také roku 2013 obdržel ruské občanství od Vladimira Putina, hrál v řadě francouzských i zahraničních filmů, jako například Zelená karta, Muž se železnou maskou nebo Pí a jeho život. Za titulní roli ve filmu Cyrano z Bergeracu byl dokonce nominován na Oscara.

Reklama

Doporučované