Hlavní obsah

Slevy pro studenty mají pomoci brněnským klubům s restartem

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Pomoci brněnské klubové scéně ochromené opatřeními proti šíření koronaviru a zároveň odměnit studenty za jejich dobrovolnickou činnost má projekt Máme kúru pro kultůru.

Článek

Přišla s ním společnost smsticket, která zajišťuje prodej vstupenek na kulturní akce v Brně a spojila se s Lékařskou fakultou Masarykovy univerzity, která o projektu informovala v tiskové zprávě.

Smsticket se stane prostředníkem, jehož prostřednictvím mohou kluby nabídnout studentům slevu a tím zvýšit svou návštěvnost až přestanou platit opatření proti koronaviru. Zatím mohou kluby otevřít stejně jako restaurace od 25. května, podle dnešního prohlášení ministra zdravotnictví musí ale zavírat ve 23:00.

„Bereme to i jako poděkování studentům a studentkám lékařských i nelékařských oborů za jejich práci a pomoc při boji s covid-19. Věříme, že tato aktivita nastartuje zájem i dalších fakult MU, a studenti tak po uvolnění vládních nařízení pomohou pořadatelům a umělcům postavit se zpět na vlastní nohy,“ uvedl za smsticket Oldřich Brzobohatý.

Právě studenti patří k hlavním návštěvníkům brněnské klubové scény. Firma se chce v budoucnu propojit i s dalšími vysokými školami v Brně. Slevy na vstupném nabízejí samotné kluby a mají jimi přilákat návštěvníky rychleji. Se spuštěním akce počítají kluby na začátku srpna, kdy doufají, že skončí všechna epidemiologická opatření a do Brna se začnou vracet studenti.

Do projektu se podle Brzobohatého zapojily všechny brněnské kluby. Zároveň naznačil, že by se do projektu mohly zapojit také firmy mimo kulturní dění, které by klubům slevy dorovnaly formou sponzorského příspěvku a přispěly by tak k záchraně brněnské kulturní scény.

Reklama

Doporučované