Hlavní obsah

Šluknov je vlastníkem 99 mostků, zhruba 30 jich město opravilo

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Šluknov na Děčínsku vlastní 99 mostků, které vede ve městě přes vodu. V posledních deseti letech jich město zhruba 30 opravilo. Každý z mostků, většinou vedoucích přes Rožanský potok, vyšel zhruba na půl milionu korun.

Článek

„Tento stav odpovídá celkové délce komunikací a poloze města v kotlině, kterou protéká hned několik potoků. Při takovém počtu mostních objektů je bohužel zřetelné, že se mezi nimi najdou i mostky velmi letité,“ za město řekl Martin Chroust. Některá přemostění jsou podle něj takřka v původním stavu.

Město opravuje zhruba tři až čtyři ročně. „Rádi bychom tak každý rok pár mostků opravili, ideálně v návaznosti na probíhající opravy koryta potoka,“ doplnil Chroust.

Letos město například opravilo mostek pod restaurací Jitrovník, byl připraven k rekonstrukci od roku 2016. Tehdy se ale škrtalo v rozpočtu, a k rekonstrukci se tak město dostalo o čtyři roky později. „V rámci prací byl původně mostek ze žulových překladů rozebrán, byly vystavěny nové opěry a betonová mostovka s živičným krytem,“ popsal rekonstrukci Chroust. Nyní mostek umožňuje lepší najetí do křižovatky a má větší průtočný profil, což pomůže například při přívalových deštích.

Reklama

Doporučované