Hlavní obsah

Socha Svobody zhasla. New York má dvě možná vysvětlení: ženy, nebo imigrace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Socha Svobody v New Yorku zhasla.Video: Oliver Sálus

 

Američané si částečný blackout newyorské dominanty vykládají po svém.

Článek

Krátce před úterní půlnocí zhasla v New Yorku socha Svobody. Kvůli více než hodinovému výpadku proudu na Liberty Islandu se newyorská dominanta ocitla ve tmě.

I když za zhasnutá světla může výpadek proudu, částečný blackout, při kterém soše svítila pouze koruna a pochodeň v ruce, si Američané na Twitteru vykládají po svém.

Na sociálních sítích se objevují dva názory. Buď newyorská dáma zhasla, aby vyjádřila nesouhlas s protiimigrační politikou nového prezidenta Donalda Trumpa, nebo naopak aby podpořila organizaci Women’s March.

Organizace prosazující práva žen ve společnosti totiž na středu plánuje akci s názvem #DayWithoutAWoman (Den bez ženy). V rámci něj nabádá všechny americké ženy, aby ve středu nechodily do práce. Jedině tak si prý svět uvědomí, jak jsou ve společnosti potřebné.

Jeden z tweetů říká: „Světla na soše Svobody zhasla! To je jedna další žena, bez které se Amerika neobejde.” Jiný tweet zase tvrdí, že zhasnutá světla jsou předzvěstí temných časů pro Ameriku.

Související témata:

Doporučované