Hlavní obsah

Kyjev oznámil evakuaci dvou nemocnic kvůli obavám z ruských útoků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy, Seznam Zprávy

Nemocnice v Žytomyru byla zasažena hned na začátku ruské agrese. Ilustrační fotografie

Reklama

Kyjevské úřady se snaží převézt pacienty a zdravotníky dvou nemocnic do jiných zdravotnických zařízení v ukrajinské metropoli. Existují podle nich obavy z ruských úderů.

Článek

Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.

„Město urychleně zahajuje evakuaci dvou nemocnic. V internetových médiích se masově šíří video, kde se v podstatě oznamuje útok nepřítele na tyto zdravotnické instituce,“ uvedla správa Kyjeva na platformě Telegram, podle níž se na videu rovněž tvrdí, že se údajně v těchto zařízeních nachází vojáci.

„Je to absolutní lež a provokace nepřítele, kterou se snaží využít k útoku na sociální infrastrukturu hlavního města,“ uvedla metropolitní správa s informací, že úřady se nyní snaží převézt pacienty a zdravotníky do jiných zdravotnických zařízení v ukrajinské metropoli.

Server RBK-Ukrajina v této souvislosti napsal, že Rusko neustále „vymýšlí nové lživé informace“ ve snaze destabilizovat situaci na Ukrajině. Jako příklad jmenuje nedávné šíření zprávy o údajně chystané ruské ofenzivě na Sumskou oblast, která se nachází u hranic s Ruskem.

Reklama

Doporučované