Hlavní obsah

Sokolov pořídil přístroj na dezinfekci vnitřních prostor

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Sokolov pořídil pro boj s koronavirem dekontaminační termogenerátor. Využívá se na dezinfekci vnitřních prostor. Nákup přístroje za 166.000 korun schválili radní i zastupitelé.

Článek

Vedení města ho umístí na sokolovskou stanici hasičů a bude používán podle potřeby jak v Sokolově, tak na i území kraje, uvedl v tiskové zprávě mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Podobným přístrojem dezinfikovala minulý týden skupina hasičů z Ostravy chebskou nemocnici. Nakazilo se tam přes 40 zaměstnanců i několik pacientů. V kraji takový přístroj dosud chyběl. „Skupina hasičů z Moravskoslezského kraje, která dekontaminační kanóny přivezla, byla doplněna o kolegy hasiče ze stanic Cheb a Sokolov a postupně v ochranných oblecích vydezinfikovala všechna určená patra tří areálů nemocnice,“ uvedl Meluzín.

Přístrojem lze dezinfikovat například školy, ústavy sociální péče nebo zdravotnická zařízení. Tlakem rozprašuje dezinfekci ve formě aerosolu. Tyto kapénky dokážou zaplnit celý prostor, který je nutný dezinfikovat. Dezinfekce několik desítek minut po aplikaci působí, po odvětrání je možné opět prostory normálně používat, popsal Meluzín.

Podle ranních údajů ministerstva zdravotnictví se v Karlovarském kraji dosud nakazilo koronavirem 435 lidí, 31 lidí už nákaze podlehlo. S počtem zhruba 147 nemocných na 100.000 obyvatel je Karlovarský kraj nejzasaženějším krajem v Česku.

Reklama

Doporučované