Hlavní obsah

Sokolov postaví na sídlišti Michal tři nová parkoviště s téměř 200 místy

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Sokolovská radnice plánuje na největším sídlišti Michal stavbu tří parkovišť s celkem asi 200 místy. Obyvatelé si je budou moci za poplatek pronajmout. Město tím chce vyřešit problém s nedostatkem parkovacích míst.

Článek

První parkoviště už se staví, další dva parkovací domy se teprve připravují.

Před nedávnem byla na sídlišti zahájena stavba parkoviště u vodárny. Investice sokolovských technických služeb SOTES a města činí 11,5 milionu korun. SOTES financuje stavbu parkoviště, město příjezdovou cestu. „Vzniknout by tam mělo okolo 80 parkovacích míst. Půjde o parkoviště za závorou a místa si obyvatelé budou moct pronajmout,“ řekl místostarosta Jan Picka (nez.).

Na dva parkovací domy, které chce město postavit ve Slavíčkově ulici, se připravuje projektová dokumentace, u jednoho už je projekt před dokončením. Vzniknout by na nich mohla i takzvaná zelená střecha. Náklady na výstavbu jsou kolem 25 až 30 milionů korun. Jejich přesnou podobu a cenu ukážou až hotové projekty. V prvním bude k dispozici 60 parkovacích míst, sousední jich nabídne 50. Místa v parkovacích domech budou placená.

„Zatím jsme v radě ani v zastupitelstvu nediskutovali o tom, za jakou částku to umožníme, ale je potřeba se připravit na to, že kdo bude chtít mít parkování jisté, tak bude muset za to něco zaplatit,“ řekl Picka.

Reklama

Doporučované