Hlavní obsah

Sokolov plánuje příští rok opravit dům v Chelčického ulici, byty chce pronajímat

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Sokolov vyhlásí výběrové řízení na firmu, která zrekonstruuje dům v ulici Petra Chelčického. Nevyužívaný objekt chce radnice kompletně opravit a vybudovat tam atraktivní bydlení. Náklady vedení města odhaduje na 25 milionů korun.

Článek

Opravy jsou naplánovány na příští rok. „Součástí rekonstrukce je zateplení budovy, výměna dveří, oken i střechy. Co je pro nás nejdůležitější, je napojení na centrální zásobování teplem, to znamená, že odpadnou starosti s vytápěním,“ řekl místostarosta Jan Picka (nez.). Na opravu fasády má město přislíbenou dotaci na energetické úspory domu za 2,5 milionu korun.

V domě vznikne 16 bytových jednotek. Každý byt bude mít k dispozici sklepní kóji, přízemní budou mít navíc i předzahrádku. Město tam chce kvůli poptávce obyvatel Sokolova nabízet byty o velikosti 3+1 a 1+1, kterých je ve městě nedostatek.

Objekt je nyní prázdný, původním nájemníkům nabídlo město náhradní bydlení. Po rekonstrukci se ale budou moci do opravených bytů vrátit. Radnice chce pak byty nabízet jako příjemné bydlení na okraji městského parku a jen několik minut chůze od centra. Byty zůstanou v majetku města, které je bude pronajímat.

Ve stejné ulici v současné době stavební firma opravuje povrch vozovky a vyměňuje vodovodní a plynové potrubí. Přibudou tam také nová podélná parkovací místa. Práce, které by měly skončit letos na podzim, vyjdou na devět milionů korun.

Reklama

Doporučované