Hlavní obsah

Soud s aktivistkou, která skočila před Zemana, i brněnský vynález proti pirátům silnic

Sledujete Večerní zprávy Televize Seznam.

 

Reklama

Nedělní večerní zprávy Televize Seznam přinášejí to nejzajímavější a nejdůležitější z dneška. Tedy například soud s aktivistkou Anželinou Diašovou, která v základní škole v Brdičkově ulici v Praze skočila obnažená před prezidenta, nebo reportáž o tom, jak by podle expertů měli postupovat oba kandidáti před druhým kolem prezidentských voleb.

Článek

Incident z volební síně, kam přišel v pátek volit prezident Miloš Zeman, se dostal před soud. Aktivistka Anželina Diašová, která v základní škole v Brdičkově ulici v Praze skočila obnažená před prezidenta, byla obviněna z výtržnictví.

Dva napínavé týdny čekají Miloše Zemana a Jiřího Drahoše, kteří postoupili do druhého kola prezidentských voleb. Miloš Zeman řekl, že je zdravý a v plné síle a těší se na debaty v médiích. Bývalý akademik Jiří Drahoš vyráží přesvědčovat voliče na cesty po Česku. Kdo z nich má větší šance?

Nepodlehnout euforii a vést negativní kampaň. Václav Dolejší mluvil s experty, kteří před pěti lety pomáhali při volbě Karlu Schwarzenbergovi. Jakou taktiku by měl podle nich zvolit Jiří Drahoš?

Brněnský vědec Michal Hradiš s kolegy pracuje na zaostřování rozmazaných textů nebo hledání lidských tváří v davu. Používá k tomu umělou inteligenci a miliony matematických operací. V novém projektu Pero chce navíc společně s Moravskou zemskou knihovnou čtenářům zpřístupnit staré a málo čitelné spisy.

V Karlových Varech se spolu s prvním kolem prezidentských voleb konalo i referendum o podobě Vřídelní kolonády. Lidé se měli vyslovit, zda souhlasí s vystavením repliky původní podoby z 19. století. Návrh těsně neprošel.

Sledujte nedělní Večerní zprávy Televize Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované