Hlavní obsah

Soukromý investor chce bývalý kemp v Břeclavi změnit na obchod

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Obchodní plochu o rozloze 2000 čtverečních metrů a dalších 2500 čtverečních metrů velké parkoviště chce v Břeclavi na místě bývalého autokempu postavit soukromý investor.

Článek

Břeclavská radnice uvedla v tiskové zprávě, že ji investor o záměru informoval. Stavět chce na soukromých pozemcích.

„Předložený záměr se nám moc nepozdává a investora vyzveme k doplnění. Stanovili jsme si šest oblastí, které jsou nejasné, a bez odpovědí na tyto otázky považuje vedení města návrh za neprůchodný. Respektujeme práva majitelů pozemků, ale je tu hodně otazníků,“ uvedl místostarosta Břeclavi Jakub Matuška.

Prostor bývalého autokempu tvoří travnatá plocha se vzrostlými stromy. V těsném sousedství už stojí tři supermarkety velkých obchodních řetězců. Prostor se nachází pod břeclavským zámkem, do kterého radnice začala v posledních letech investovat, plánuje mimo jiné přestavbu takzvaného Pivovarského járku na malou vodní plochu.

„Pustili jsme se do revitalizace zámecké věže, investujeme do prostoru podzámčí, kde chceme vybudovat zázemí pro konání větších kulturních a společenských akcí, sháníme dotace v různých programech na to, aby se prostor stal oblíbených místem Břeclaváků pro trávení volného času,“ dodal Matuška.

Dalším problémem je podle něj zvýšení dopravní zátěže, kterou by postavení dalšího obchodu znamenalo. „Je pro nás vodítkem i výsledek neplatného referenda z roku 2016, kde více než 80 procent těch, kteří hlasovat přišli, řeklo jasně, že nechtějí střed města zatěžovat další dopravou až do výstavby obchvatu města,“ dodal místostarosta. Referendum bylo neplatné, protože hlasovat přišlo málo lidí.

Na facebookovém profilu města Břeclavi i strany Mladí a Neklidní se všichni přispěvatelé shodují v tom, že se jim plán změnit místo bývalého autokempu v další obchod s parkovištěm nelíbí.

Reklama

Doporučované