Hlavní obsah

Tip na výlet: Soutok Labe s Cidlinou

Foto: Profimedia.cz

Pohled na řeku Labe.

Reklama

Jestli existuje místo, kam můžete jak po svých, tak na inlinech nebo kole, výletním vláčkem nebo lodí, pak je to soutok Labe s Cidlinou. Letní tip od Petry Krmelové, editorky a moderátorky pořadu Byznys.

Článek

Vyrazit můžete vláčkem z Poděbrad, zpět parníkem nebo naopak. A výlet tady navíc zdaleka nekončí. Do lázeňského města je odtud kolem řeky zhruba stejně daleko, jako na opačnou stranu do Libice. Na místo vyvraždění slavného rodu Slavníkovců.

Ale o tom jste se určitě učili ve škole. Pokud se o prázdninách nechcete ničím školním ani smutnou připomínkou historie zabývat, dejte si úplně obyčejně letně, tak jak to my Češi máme rádi, v malém kiosku „U přívozu“ prostě nanuka nebo pivo a pozorujte.

Soutok Labe s Cidlinou

K soutoku se nejlépe dostanete z Poděbrad, odkud vede asfaltová stezka, vhodná i pro cyklisty či kolečkové bruslaře. Přímo u soutoku se nachází i přístaviště výletní lodi Král Jiří (plavby z Poděbrad) a restaurace.

Nejbližší parkoviště: Parkoviště Městský les

Nejbližší vlak: Libice nad Cidlinou

Restaurace: Restaurace Cidlina

Koukejte do mírně nazelenalé vody nebo na dokonalou pohodičku rybářů. Magické místo, kde si třeba i zpáteční cestou lužním lesem kolem golfu skutečně odpočinete.

Reklama

Související témata:

Doporučované