Hlavní obsah

Speciál s mocnými: Dokud budeme sami švindlovat a jezdit 180 na dálnici, právní stát tu nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Musíme věřit, že tu jednou opravdu právní stát bude. A také pro to něco udělat, tvrdí Karel Muzikář mladší.Video: Seznam Zprávy

 

Když si vnitřně odsouhlasíme, že malý přestupek není přestupek, kde to skončí, ptá se vlivný advokát.

Článek

Pořadem Kam to bude? prošla už dvacítka předních osobností českého byznysu. A je řada scének, které jsme vám při střihu utajili. Proto jsme připravili speciál, v němž na vystřižené scény – některé zábavné, jiné vážné – dojde.

Nad tím, jestli můžeme věřit v právní stát, když sám premiér tvrdí, že je v Česku možné si trestní stíhání objednat, se zamýšlí v ukázce ze speciálního pořadu vlivný pražský advokát Karel Muzikář. Jeho kancelář často hájí stát v miliardových přích a jeho otec patří k doyenům tuzemského lobbismu.

O tom, co je řízená svoboda a proč je to nejlepší systém pro výchovu dětí, se rozpovídal protikorupční bojovník a miliardář Karel Janeček. Jak se srovnat se světem sdílené ekonomiky, poradil bývalý automobilový závodník Jan Charouz. Přezkoušení ze znalostí historie žurnalistiky se pak moderátor Adam Junek nevyhnul při jízdě s Libuší Šmuclerovou.

Speciální díl i s bonusy, kdy se při natáčení prostě nedaří, sledujte tento čtvrtek od 20.00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Seznam Zprávy i na

Doporučované