Hlavní obsah

Chcete zbohatnout a být úspěšní? Tady je návod vládců českého byznysu

Dá se štěstí koupit za peníze? I nad tím se zamýšlejí vlivní českého byznysu ve speciálu pořadu Kam to bude?.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Peníze jsou nebezpečná modla. Když vše děláte jen pro ně, je to strašně vidět, varuje pivovarník Stanislav Bernard.

Článek

Jednoduchý recept, jak uspět a stát se miliardářem nebo multimilionářem, jsme se snažili najít s dvacítkou hostů pořadu Kam to bude?. Přední čeští byznysmeni, úspěšné podnikatelky, vrcholoví manažeři a manažerky své rady rádi poskytli. Podařilo se z toho sestavit manuál jako ke švédskému nábytku?

Pusťte si speciální díl pořadu Kam to bude? v úvodním videu.

Třeba jedna z nejúspěšnějších polistopadových podnikatelek Jaroslava Valová, zakladatelka miliardového impéria SIKO Koupelny, říká: „My jsme měli úzus, že vydělané peníze se neutrácejí, ale vracejí do firmy. Deset let jsme nebyli na dovolené.“

Inspiraci jsme se snažili načerpat i od těch, kdo znají světové byznys celebrity. Třeba od Honzy Mühlfeita, který po léta patřil k nejužšímu vedení Microsoftu. Co se dá „opsat“ od Billa Gatese? „Jeho heslem vždycky bylo: Když nevíš, jestli máš něco udělat, tak to udělej, vždycky můžeš prosit o odpuštění,“ popisuje v otevřeném rozhovoru jeden z nejúspěšnějších českých manažerů.

Kde štěstí a úspěch hledá prostořeký Stanislav Bernard? Jak se bohatne podle Petra Stuchlíka z Fincentra? A kdo nám tu cestu za úspěchem hatí dle miliardáře Karla Janečka? Podívejte se ve videu nahoře.

Pořad Kam to bude?, v němž Adam Junek zpovídá v netradičním formátu kapitány a kapitánky českého byznysu, sledujte každý druhý čtvrtek na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv i na Facebooku.

Reklama

Související témata:
Viktorie Čermáková

Doporučované