Hlavní obsah

Politici touží po hračce jménem ČEZ. Ta naštěstí zůstává za výlohou hračkárny, říká šéf burzy

Do čeho investovat? I to naznačí šéf pražské burzy Petr Koblic v novém díle Kam to bude?Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Filmy o burziánech mám rád, i když z nás dělají pitomce, co měli odhadnout krizi, směje se Petr Koblic.

Článek

Politici naštěstí ekonomice jedním krokem moc ublížit, ale ani pomoci nemohou. Mohou ji ovlivnit dlouhodobě tím, že něco nastaví dobře, nebo extrémně špatně, tvrdí v novém díle pořadu Kam to bude? šéf pražské burzy Petr Koblic.

Platí filmová představa burziána napjatě sedícího u počítače s akciovými křivkami a následně ulevujícího napětí v hromadách kokainu a litrech alkoholu?

„Na to i já jsem příliš mladý. Ale mluvil jsem s lidmi, co začínali ještě o dvacet let dřív. A Američani mi vyprávěli, že zejména obchodníci na jednodušších, třeba měnových trzích v tom docela jeli. Ale rozhodně nešlo o mejdany každý den,“ popisuje při jízdě autem Koblic, který je ve vedení burzy již čtrnáctým rokem.

Co dělají burziáni, když se sejdou? Platí stále, že ČEZ je z pohledu burz jednou z nejatraktivnějších státních firem? Co přinese nový trh pro malé a střední firmy? Proč by se majitelé měli vzdát kontroly nad svými podniky? A jak souvisí ragby a finanční trhy?

Odpovědi naleznete v novém díle pořadu Kam to bude? v úvodním videu.

Premiéru pořadu Kam to bude? sledujte každý druhý čtvrtek od 20:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Reklama

Doporučované