Hlavní obsah

Spojené arabské emiráty udělily ceny v rovnosti pohlaví, obdrželi je pouze muži

Jednu z cen vyhrál i ministr vnitra za snahu realizovat mateřskou dovolenou v armádě Emirátů.Video: Šimon Felenda, Reuters

 

Reklama

Spojené arabské emiráty schytaly kritiku na sociálních sítích. Důvodem bylo předávání cen rovnosti pohlaví. Obdrželi je totiž pouze muži. Lidé se ptali, jaká pohlaví se zrovnoprávňují, když cenu obdrželo pouze jedno z nich.

Článek

Spojené arabské emiráty udělovaly cenu za zásluhy v oblasti rovnosti pohlaví. Obdrželi je čtyři muži. Na Twitteru se následně začaly objevovat jízlivé komentáře zpochybňující relevanci cen, protože žádnou z nich nezískala žena.

Někteří z uživatelů sociálních sítí se u vládních komunikačních kanálů ptali, jestli fotky z ceremonie nepochází od satirické televize TV Onion (TV Cibule).

Jeden tweet si z Emirátů utahoval v komentáři, kde položil sarkastickou otázku, jestli na snímcích z předávání cen něco chybí. Další se zase ptal, která pohlaví se zrovnoprávňují, když na fotkách vidí pouze jedno.

Šejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum, současný premiér Emirátů, předal ceny v kategoriích Nejlepší osobnost podporující rovnost pohlaví, Nejlepší federální úřad podporující rovnost pohlaví a Nejlepší iniciativa v oblasti rovnost pohlaví.

Generálporučík Sheikh Saif bin Zayed Al Nahyan, tamější ministr vnitra, obdržel cenu v první z uvedených kategorií za snahu realizovat mateřskou dovolenou v armádě Emirátů.

Šejk Mohammed celou záležitost okomentoval slovy: „Jsme hrdí na úspěch našich žen. Mají zásadní úlohu v budoucnosti země. Rovnost pohlaví se stala pilířem v institucích naší vlády.”

Reklama

Doporučované