Hlavní obsah

Brankář Pavel Francouz končí na ledě, přesune se na televizní obrazovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Potíže s koleny zabránily Pavlu Francouzovi připravovat se na NHL.

Reklama

Hokejový brankář Pavel Francouz končí ze zdravotních důvodů kariéru. Stane se sportovním expertem na ČT sport.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pavel Francouz, jeden z nejslavnějších českých hokejových brankářů, končí ve 33 letech kariéru. Jako důvod uvedl dlouhodobé zdravotní problémy. Informaci přinesl server iSport. Francouz je oceňován coby vítěz Stanley Cupu v dresu Colorada a extraligy s Litvínovem.

„Chtěl bych oznámit konec svojí aktivní gólmanské kariéry. Směřoval jsem k tomu poslední rok. Je to nepříjemná a smutná záležitost, ale snažím se na ni dívat tak, že něco končí, ale taky začíná.“ Francouz se v nejbližší době chystá představit jako sportovní expert v televizním týmu ČT sport pro MS v Praze. „Bude super být po boku Roberta Záruby,“ řekl. „Bohužel si doma nezahraju, tak aspoň takhle.“

Pavla Francouze dlouhodobě trápily potíže s koleny, kyčlemi a třísly. Právě kolena mu zabránila v přípravě na současný ročník NHL. Coloradu následně oznámil, že pokračovat nezvládne. „Nejtěžší ale bylo tělo poprvé v kariéře poslechnout a neutlumit všechny tyhle projevy nějakým práškem. Uvědomil jsem si, že už to nejde dál pokoušet,“ dodal.

Reklama

Doporučované