Hlavní obsah

Cristiano Ronaldo odchází z Manchesteru United

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Cristiano Ronaldo.

Reklama

aktualizováno •

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo i fotbalový klub Manchester United uvedli, že rozhodnutí padlo po „vzájemné dohodě“.

Článek

Portugalský útočník Cristiano Ronaldo s okamžitou platností opustí fotbalový klub Manchester United, informovala britská stanice BBC.

Oznámení následuje po kontroverzním rozhovoru, ve kterém 37letý hráč kritizoval klub a řekl, že „nemá respekt“ k manažerovi Eriku ten Hagovi. Obě strany uvedly, že Ronaldův odchod proběhl po „vzájemné dohodě“.

„Po rozhovorech s Manchesterem United jsme se vzájemně dohodli na předčasném ukončení smlouvy. Miluji Manchester United a miluji fanoušky, to se nikdy nezmění. Nicméně cítím, že nastal ten správný čas, abych hledal novou výzvu. Přeji týmu hodně úspěchů ve zbytku sezony i do budoucna,“ napsal v prohlášení Ronaldo.

Jeden z nejlepších fotbalistů všech dob se tak poprvé v kariéře stal volným hráčem.

Klub Ronaldovi poděkoval za obě jeho působení a popřál jemu i rodině vše dobré do budoucna. „Všichni v Manchesteru United se nadále soustředíme na pokračování progresu týmu pod vedením Erika ten Haga a na společnou práci, která přinese úspěch na hřišti,“ uvedl klub.

Fotbalista podle vlastních slov aktuálně prochází nejnáročnějším životním obdobím, kdy se mu méně daří na hřišti i v osobním životě. V klubu Manchester United před lety začal svou hvězdnou kariéru, svůj loňský návrat do jeho řad nyní ovšem vnímá jako chybu.

Ronaldo je v tuto chvíli na svém pátém (a nejspíše posledním) mistrovství světa ve fotbale. Ve čtvrtek nastoupí jako kapitán portugalského týmu proti Ghaně.

Reklama

Doporučované