Hlavní obsah

Ronaldo před Katarem spálil mosty k vlastnímu klubu

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Cristiano Ronaldo se zřejmě definitivně loučí s Manchesterem United. Kam asi v zimě zamíří? Možná si nové angažmá vystřílí v Kataru.

Reklama

Článek

Cristiano Ronaldo nás nechal před cestou do Kataru nahlédnout do své duše. V Manchesteru United se cítí zrazen a jeho trenéry neuznává, svěřil se. Obsah jeho hysterického interview a také jeho možné důsledky probírají Nosiči vody.

Nejlepší střelec fotbalové historie se ale v posledních měsících nezvykle trápí. A to jak na hřišti, tak mimo něj. Podle vlastních slov aktuálně prochází nejnáročnějším životním obdobím, což zapříčinil výkonnostní sešup na trávníku a nedávná rodinná tragédie.

Ronaldo se v Manchesteru United cítí mizerně. Někdejší globální superman, kterého sleduje na instagramu půl miliardy lidí, už nedokázal mlčet – a pustil se do klubu, ve kterém před lety odstartoval svou hvězdnou kariéru a loni se do něj vrátil, což teď vnímá jako chybu.

Uplynulo jen několik hodin od posledního utkání Rudých ďáblů v Premier League, přerušené kvůli katarskému MS, když se Ronaldo rozčertil v nevšedně otevřeném rozhovoru s Piercem Morganem pro bulvární The Sun.

Bez Ronalda by bylo Portugalsku lépe

„Po tomhle výbušném rozhovoru, ve kterém Ronaldo definitivně spálil veškeré mosty s Manchesterem United, na něho bude v Kataru opět upřena pozornost. Věřím tomu, že se dokáže mentálně připravit na velký šampionát. Na druhou stranu věk nezastavíš. Bude mu osmatřicet. K tomu dodejme, že do Kataru Ronaldo neodlétá se skvostnou formou, ba naopak, “ přemýšlí moderátor podcastu Jaromír Bosák.

Co všechno Ronaldo v rozhovoru pronesl? „Cítí se zrazeně. Současného manažera Erika ten Haga nerespektuje. O jeho předchůdci na lavičce Ralfu Rangnickovi zase prohlásil, že to není žádný trenér a že jeho jméno předtím v životě neslyšel. V Manchesteru United se podle jeho slov od odchodu sira Alexe Fergusona nic nezměnilo,“ nabídl výčet Ronaldových tvrzení Luděk Mádl, fotbalový expert Seznam Zpráv.

„Asi tímto mnohé naštvu, ale v souvislosti s MS bych dodal, že si dokážu představit, že by šampionát Portugalci mohli i vyhrát – ale jen kdyby tam přijeli bez Cristiana Ronalda. S ním ne,“ dodává provokativně Mádl.

Ronaldo vyhlíží své už páté (a pravděpodobně i poslední) mistrovství světa. Právě o šancích Portugalců na šampionátu uslyšíte víc v podcastu.

Když je reprezentace pro smích

Nosiči vody také vášnivě rozebírají, jak je možné, že české fotbalové reprezentaci budou pro nadcházející sraz scházet zástupci předních tuzemských celků. Proč jde o skandální rozhodnutí, jak se změní vnímání národního mužstva a kdo všechno v tom má prsty?

V podcastu nechybí zhodnocení podzimní části české Fortuna ligy a vyhlídky do jarní části. V čem si podle Nosičů vody zaslouží teplický kouč Jiří Jarošík obdiv? Dokáže Sparta na jaře zabojovat o titul? A komu v Česku nejvíc prospěje dlouhá soutěžní hibernace?

Nejnovější epizoda by se neobešla bez tradičního sázkařského okénka s Fortunou, které si tentokrát bere do parády katarské MS. Na světovém šampionátu, jenž startuje už v neděli 20. 11., se představí celkem 32 národních výběrů. Uslyšíte o nejžhavějších kandidátech na triumf, favoritech na zisk Zlaté kopačky pro nejlepšího střelce a také o potenciálních černých koních turnaje.

Nosiči vody

Fotbalový podcast Seznam Zpráv. Trio Jaromír Bosák, Luděk Mádl a Karel Tvaroh každý týden o českém a světovém fotbalu. Příběhy, aféry, důležité postavy na hřišti i v zákulisí.

Odebírejte na Podcasty.cz, Apple Podcasts nebo Spotify. Sledujte nás na síti X, jsme tam jako @NosiciVody.

Máte návrh, jak podcast vylepšit? Nebo nás chcete pochválit? Pište na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované