Hlavní obsah

Funkční taktika pro chudé kolo Premier League. Osudová 30 zamíchá s pořadím

Foto: Profimedia.cz

Brankář Arsenalu Aaron Ramsdale volá hasiče.

Reklama

Premier League sice o prodlouženém víkendu servíruje kompletní 29. kolo, ale kreativní proud zkušených Fantasy manažerů chladně kalkuluje s tím třicátým. V něm se dočkáme pouhých čtyř utkání. Karel Tvaroh nabízí strategii.

Článek

Soutěž o zájezd na anglickou Premier League ve virtuální hře Fantasy League, uspořádaná ve spolupráci se sázkovou kanceláří Fortuna, v sobotu navazuje už svým 29. kolem. Celkové vedení pevně drží Pavel Petřík s 1 994 body. Průběžnou tabulku si pak můžete prohlédnout zde.

Univerzální pravda

Ti z vás, kteří ještě nevyužili svůj „Free Hit“, tedy bonusový chip, který vám umožní na jedno kolo postavit kompletně nové mužstvo, ti by si mohli s 30. kolem hravě poradit. Samozřejmě zajímavě se jeví i možnost si tuhle kartu ponechat až na samotný finiš, třeba na 36. kolo, které by mohlo pro hodně celků znamenat (ne)oblíbený „double GW“, tedy dvojitý hrací týden.

Zahrání karty Wildcard ovšem nedoporučuju vzhledem k následující březnové reprezentační přestávce, která zaručeně změní dynamiku celé soutěže a nevyhnutelně nadělí i nějaké ty zdravotní trable a vynucené absence.

Než bych tu vypsal všechny celky, jichž se 30. kolo vůbec netýká, bude jednodušší udělat pravý opak.

30. kolo přehledně

18. 3. Wolves vs. Leeds United

19. 3. Aston Villa vs. Arsenal

20. 3. Leicester vs. Brentford

20. 3. Tottenham vs. West Ham

Jakou tedy zvolit střednědobou taktiku? Obecně záleží pouze na tom, s jakými kartami vkročíte nyní do 29. kola. Přicházím se strategií, kterou by mohli do určité míry aplikovat všichni. Vytipujte si hráče z Aston Villy, Arsenalu a Tottenhamu. Těmto třem celkům věřím v následujících kolech z té „osmičky hrajících“ nejvíce. Na základě aktuální formy, ambic a také hráčského materiálu.

Pokud bude potřeba kádr doplnit, případně zariskujete vyšším odečtem bodů za přestupy, doplňte fotbalisty z Wolves, West Hamu a Leicesteru. Kdyby bylo úplně nejhůř, zkuste dosadit ofenzivní oporu Leedsu případně Brentfordu. A pokud už máte hráče z těchto celků, dejte jim šanci alespoň do příštího kola.

Skládáme puzzle

Teorii máme na papíře, jde se na sestavu. Do branky pošleme někoho z dua José Sá (5,2 milionu liber), Aaron Ramsdale (5,1 milionu liber). Suverénní jedničky v dresu Wolves, respektive Arsenalu si drží senzační čísla a jsou bez pochyb klíčovými strůjci úspěšných tažení obou celků.

V obraně jednoznačně nesmí chybět Matty Cash (5,1 milionu liber). Tenhle pravý obránce hraje pod Gerrardem v senzační formě. Za posledních šest ligových zápasů nasbíral čtyři asistence a vsítil dva góly. Villains jdou díky excelentním výkonům neomylně nahoru. Co víc potřebujete vědět.

Z hlediska ekonomického vychází výtečně i jeden Cashův spoluhráč, Jacob Ramsey (4,8 milionu liber). Po technické a rychlostní stránce už ve svých 20 letech patří odchovanec Villains k těm nejlepším hráčům celé Premier League. Vedle Philippeho Coutinha (7,4 milionu liber) roste každým zápasem. Ramsey v průběhu ročníku dokazuje, že má čich na góly. Z druhé vlny dokáže šikovně doplnit ofenzivní kumpány, které jindy zásobuje dokonalými pasy.

Do úspěšné zálohy neodmyslitelně patří i Bukayo Saka (6,5 milionu liber). Talentovaný křídelník Gunners prožívá mimořádně produktivní sezonu. Saka nasázel osm branek a na dalších šest přihrál.

V severním Londýně ještě na chvíli zůstaneme. Znovu rozjetý Tottenham nabízí hned několik atraktivních přestupů pro následující týdny. Jedním z nich je Dejan Kulusevski (6,1 milionu liber), který se pod Contem ujal rychlostí světla. V rámci prvních pěti startů vstřelil Kulusevski dva góly a připsal si tři asistence. Pokud se vám nechce investovat do Sona (10,8 milionu liber), případně Harryho Kanea (12,3 milionu liber), Kulusevski uleví rozpočtu a možná i nervům na drahé hvězdy.

Z kádru Leedsu United, jemuž se aktuálně nedaří prakticky vůbec nic, se nabízí snad jen Raphinha (6,5 milionu liber). Ten je jediným spolehlivým článkem této polorozpadlé skvadry. Jde o rozeného vítěze, který musí se šňůrou porážek vnitřně trpět jako zvíře.

Ani Hammers se neprezentují ve zrovna oslnivé formě. Z jejich repertoáru by se dal spolehlivěji využít snad jen Said Benrahma (5,9 milionu liber) nebo Michail Antonio (7,5 milionu liber). Z kádru Vlků se nyní nadstandardně daří Raulu Jiménezovi (7,6 milionu liber) a také Rubenu Nevesovi (5,3 milionu liber). Ani jejich defenzivě se není radno zbytečně vyhýbat.

29. kolo a dohrávky

Sobota nabídne atraktivní duel mezi Brightonem a Liverpoolem od 13:30. V 18:30 vyzve v ostře sledovaném zápase Manchester United Tottenham. Neděle tentokrát kvůli evropským pohárům zásobuje vícero zápasy. Nejzajímavějšími jsou konfrontace West Hamu s Aston Villou (15:00) a Arsenalu s Leicesterem (17:30). Citizens se představí netradičně v pondělí na hřišti svého podzimního kata z Crystal Palace.

V týdnu se můžeme těšit na trio nesmírně zajímavých a neméně důležitých klání. Brighton vyzve Tottenham ve středu večer (20:30), Arsenal hostí od 21:15 Liverpool a ve čtvrtek se střetnou Everton s Newcastlem od 20:45. Domácí se naplno namočili do v záchranářské bitvy, zatímco hosté z ní elegantně odskočili do klidných vod středu tabulky.

Uzávěrka Fantasy je pro tentokrát stanovena na sobotní poledne. Karel Tvaroh přeje všem manažerům hodně štěstí, příjemnou zábavu a pevné zdraví.

Reklama

Doporučované