Hlavní obsah

Prodej Ronalda a Bruna, kup Salaha. Lid Fantasy Premier League promluvil

Foto: Profimedia.cz

Mohamed Salah slaví triumf v Lize mistrů na hřišti Interu Milán.

Reklama

Premier League o víkendu servíruje kompletních deset zápasů. Ty doplní v rámci dohrávek další bitvy. Kdo využije zhuštěného programu a koho ověnčit „trojitým kapitánem“? Statisíce Fantasy manažerů mají jasno. A co my?

Článek

Soutěž o zájezd na anglickou Premier League ve virtuální hře Fantasy League, uspořádaná ve spolupráci se sázkovou kanceláří Fortuna, v sobotu navazuje svým 26. kolem. Celkové vedení pevně drží Pavel Petřík se 1720 body. Průběžnou tabulku si pak můžete prohlédnout zde.

V období Vánoc se zápasový kolotoč Premier League nepravidelně, ale frekventovaně zadrhával. Výsledkem byl dosud nevídaný nárůst odložených zápasů. K mnohým „pozapomenutým“ konfrontacím ale brzy dojde. Už v následujícím hracím týdnu se můžeme těšit na nejrůznější dohrávky. Jak už to tak ve hře Fantasy chodí, dvojitý hrací týden (double gameweek) naskytne manažerům pestrou škálu příležitostí.

Celky s dvojitým hracím kolem (Double GW26)

Arsenal: Brentford a Wolves (doma)

Burnley: Brighton (venku), Tottenham (doma)

Crystal Palace: Chelsea (doma), Watford (venku)

Leeds: Manchester United (doma), Liverpool (venku)

Liverpool: Norwich a Leeds (doma)

Tottenham: Manchester City a Burnley (venku)

Watford: Aston Villa (venku), Crystal Palace (doma)

Wolves: Leicester (doma), Arsenal (venku)

Prostor pro Salaha

S přihlédnutím k nejbližšímu rozlosování nelze nesouhlasit s tvrzením, že ty nejslibnější vyhlídky mají v Liverpoolu. Průběžně druzí Reds, řádně posíleni triumfem na hřišti Interu Milán, vyzvou v domácím prostředí okupanty ze sestupového pásma z Norwiche (průběžné 18. místo) a trápící se Leeds United (průběžné 15. místo).

Není žádné překvapení, že se statisíce manažerů vrhly po statisticky nejcennější figurce na poli FPL – Mohamedovi Salahovi (13 milionů liber). Toho navzdory nedávnému návratu z AFCON, kde utrpěl zdrcující porážku v penaltovém rozstřelu, k pátku 18. 2. „vlastní“ přes 53 procent manažerů. A mnozí se pouští do odvážné – byť racionální – sázky na ověnčení Salaha bonusovým „chipem“ trojitý kapitán (Triple Captain).

Pouze v rámci posledního týdne si na Egypťanův ofenzivní um vsadilo přes 700 tisíc manažerů. Nejvíce se FPL manažeři na jeho úkor zbavují tria superhvězd z konkurenčních celků: Bruna Fernandese (11,7 milionu liber), Kevina de Bruyneho (12 milionů liber) a Cristiana Ronalda (12,5 milionu liber). Nechybí ani vysoké množství prodejů Dioga Joty (8,5 milionu liber), který by kvůli čerstvému poranění kotníku měl být mimo hru minimálně dva týdny.

Projekt Arsenal

Sázka na borce z Arsenalu se jeví jako vynikající plán. Ať už se rozhodnete využít některé hráče Gunners čistě pro následující kolo, nebo máte ambice na jejich dlouhodobější využití, neměli byste se při troše štěstí vyloženě spálit.

V rámci svého dvojitého kola Gunners v sobotu hostí nevyzpytatelný Brentford (14. místo) a ve čtvrtek vlky obranáře z Wolverhamptonu (7. místo). Pro Arsenal mluví kromě stabilně zlepšující se formy i psychologická výhoda, kterou si právě z nedávné konfrontace s Vlky odnesli. Na hřišti Wolves totiž Gunners dokázali urvat cenné vítězství 1:0. Na to se ve fotbalovém světě tak rychle nezapomíná.

Pokud máte slabost pro hráče Arsenalu, případně sázíte na jejich strhující jaro, pamatujte, že svěřence Mikela Artety čeká v rámci 27. kola prázdné políčko. Na druhou stranu v rámci 30. kola zatím svítí jasnou zelenou barvou pouze trojlístek zápasů, mezi nimiž nechybí představení Gunners na hřišti Aston Villy.

Pro integraci hráčů Arsenalu pak nejsilněji hovoří argument rozlosování. Gunners schází odehrát celkem 16 utkání, z nichž pouhé tři představují konfrontace s papírově stejně silnými nebo objektivně silnějšími soupeři. Patří sem venkovní severolondýnské derby s Tottenhamem, derby na hřišti Chelsea a domácí zápas s Liverpoolem. Jinak se to na rozpise Gunners hemží „dvojkami“ a „trojkami“, tedy čísly, která podle jednoduchého algoritmu staví Arsenal do role mírného favorita.

Z kádru Gunners jsou v rámci FPL bodování nejúspěšnějšími hráči brankářská jednička Aaron Ramsdale (5,1 milionu liber, 101 bodů), křídelník Bukayo Saka (6,4 milionu liber, 99 bodů), stoper Gabriel Magalhães (5,3 milionu liber, 98 bodů) a kreativní středopolař Emile Smith Rowe (5,8 milionu liber, 92 bodů).

Není divu, že právě Bukayo Saka je v rámci posledních dnů tím druhým nejnakupovanějším hráčem po bezkonkurenčnímu „bestselleru“ Salahovi. V unikátní schopnosti tohoto teprve 20letého křídelníka věří miliony fanoušků po celém světě. Ramsdelea vlastní 20 procent manažerů, Gabriela jen lehce přes 7 procent a produktivního „ESR“ celkem 14 procent.

Londýnská derby a sobotní šlágr

Fanoušci Premier League si mnou ruce. Vždyť nás čeká kompletních 10 kol, což v aktuálním ročníku nebývá pravidlem. Sobotní den startuje atraktivní konfrontací mezi paběrkujícím West Hamem a přebudovaným Newcastlem. Následuje atraktivní londýnské derby mezi Arsenalem a Brentfordem, kdy se domácí pokusí oplatit Včelám ostudnou porážku z úvodního kola ročníku. Šlágr víkendu je na programu tentokrát v sobotu. V 18:30 se můžeme těšit na souboj Manchesteru City s Tottenhamem.

V neděli se odehrají pouhé dva zápasy. V souboji dvou United vyzve Leeds Manchester. Víkendový program uzavře duel Wolves s Leicesterem.

Uzávěrka Fantasy je pro tentokrát stanovena na sobotní poledne. Karel Tvaroh přeje všem manažerům hodně štěstí, příjemnou zábavu a pevné zdraví.

Reklama

Související témata:

Doporučované