Hlavní obsah

Německo po útocích u Moskvy zpřísní opatření na fotbalovém Euru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: uslatar, Shutterstock.com

Stadion RB Lipsko. Česká reprezentace zde bude hrát svůj úvodní zápas mistrovství Evropy proti Portugalsku.

Reklama

Fotbalové Euro 2024 představuje hlavní cíl pro potenciální teroristické útoky. Německo chce být na tuto hrozbu připraveno.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Při útoku u Moskvy z minulého týdne, ke kterému se přihlásil Islámský stát, zemřelo téměř 140 lidí. V návaznosti na to vydala německá ministryně vnitra Nancy Faeserová důrazné varování před hrozbou, kterou představuje pro její zemi, a uvedla, že se tím „nebezpečí dostalo na novou úroveň“.

Německo se obává možných útoků během druhé poloviny června a začátku července, kdy se do země sjedou fotbaloví fanoušci z celé Evropy. V deseti tamních městech se totiž bude konat fotbalové Euro 2024.

Faeserová tento týden uvedla, že Německo bude v souvislosti s touto významnou mezinárodní akcí v pohotovosti a zavede bezpečnostní opatření, včetně dočasných hraničních kontrol, „aby se zabránilo vstupu možných pachatelů násilí do země“. Se zajištěním bezpečnosti fanoušků podle deníku Daily Mail bude pomáhat i britská policie.

Neil Doyle, odborník na boj proti terorismu, řekl deníku The Sun: „Euro 2024 představuje hlavní cíl pro skupiny, které chtějí provést útoky s hromadnými oběťmi, aby se pomstily a dostaly se na titulní stránky novin.“

EURO 2024

Již 17. mistrovství Evropy ve fotbale se uskuteční od 14. června do 14. července 2024 v Německu. Kdy hrají Češi a jaký je kompletní program turnaje?

Reklama

Doporučované