Hlavní obsah

Selhání O2 TV při infarktovém zápasu Sparty rozzuřilo diváky. Budou kompenzace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Sparty Brian Priske utěšuje po zápase kapitána týmu Ladislava Krejčího.

Reklama

aktualizováno •

Zhruba čtvrtina diváků O2 TV zažila během úterního sledování zápasu Sparta–Kodaň těžké chvíle. Přenos měl technické problémy, a to v době, kdy pražský klub v infarktovém závěru utkání bojoval o postup do Ligy mistrů.

Článek

Zápas třetího předkola Ligy mistrů mezi Spartou Praha a Kodaní, kdy pražský klub vypadl až po penaltovém rozstřelu, prožívali napjatě nejen fanoušci přímo na letenském stadionu, ale také ti u televizních obrazovek. Infarktový byl paradoxně především pro druhou skupinu. Ta se musela spolehnout na přenos O2 TV, která měla pro český trh výhradní vysílací právo.

Odvetný zápas po základní hrací době skončil 1:1, a tak se prodlužovalo. V tu chvíli ale už řada fanoušků místo sledování zápasu řešila různé druhy chyb, které jim jejich přijímač doma hlásil. Přenos O2 TV spadl. „V tuto chvíli přesnou příčinu, proč k výpadku došlo, neznáme. Intenzivně to řešíme se svými dodavateli. Mohu potvrdit, že se výpadek týkal zhruba čtvrtiny diváků a problémy trvaly přibližně 20 minut,“ sdělil Seznam Zprávám mluvčí O2 TV David Solnař.

A těch 20 minut se sešlo s nejdramatičtější částí zápasu. V nastavení padly málo vídané čtyři góly, zápas skončil 3:3 a nakonec se rozhodovalo v penaltovém rozstřelu. Ten Sparta nezvládla a v Lize mistrů skončila. Čtvrtina diváků ale toto drama z velké části neviděla.

O2 TV se už během přenosu za výpadek omluvila. Nyní řeší i formu kompenzace. „Jakmile budeme mít všechny diváky, kteří měli s přenosem problém, identifikované, tak s nimi chceme řešit i formu kompenzace,“ dodává Solnař. Přestože O2 zatím nemá přesná čísla sledovanosti, podle prvotních grafů se dost možná překonal dosavadní rekord O2 TV.

Reakce rozzuřených fanoušků, kteří si za službu platí, ale zápas nemohli kvůli chybě sledovat, následně zasypaly sociální sítě. „Vy se nemáte omlouvat, ale za ten váš produkt vracet peníze!“ nebo „A na co to těm lidem teď je? To už se opakuje roky a furt žádná změna.“ Vzkazy naštvaných uživatelů směrem k O2 TV byly jasné.

Mluvčí Solnař dodal, že jde o první větší výpadek, který O2 TV zaznamenala od přenosu mezi rumunskou Kluží a pražskou Slavií v srpnu 2019. Tehdy šlo o přetížení některých aplikací v důsledku velkého množství přihlášení na začátku přenosu. Aktuální problémy se však podle mluvčího liší, protože nastaly až během zápasu.

Ve fotogalerii se podívejte, jak vypadala atmosféra v Praze před zápasem:

+9

Reklama

Doporučované