Hlavní obsah

„Zbývá mi rok života.“ Bývalý trenér Eriksson má rakovinu

Foto: mooinblack, Shutterstock.com

Švédský trenér a fotbalový manažer Sven-Goran Eriksson.

Reklama

Švédský fotbalový manažer a bývalý hráč Sven-Goran Eriksson oznámil, že má terminální fázi rakoviny. Držitel Poháru UEFA a Poháru vítězů pohárů uvedl, že mu „při nejlepším zbývá rok života,“ píše BBC.

Článek

Pětasedmdesátiletý Švéd byl prvním zahraničním trenérem, který vedl britský národní tým, který se následně dostal až do čtvrtfinále mistrovství světa 2002 a 2006 a Eura 2004, píše britská BBC.

Před 11 měsíci byl Eriksson ze zdravotních důvodů nucen odstoupit ze své funkce sportovního ředitele švédského klubu Karlstad. Ukončil tak 42 let své manažerské i trenérské fotbalové kariéry.

„Je lepší na to nemyslet. Musíte obelstít svůj mozek. Mohl bych na to pořád myslet, sedět doma a být nešťastný a myslet si, že mám smůlu a tak dále,“ cituje The Guardian Erikssonovu výpověď pro švédské Radio P1.

„Je snadné skončit v takové situaci. Ale vnímejte věci z té lepší stránky a nepohřbívejte se v problémech, protože tohle je samozřejmě ten největší ze všech.“ Eriksson dále dodal, že hodlá bojovat tak dlouho, jak to jen půjde.

Eriksson začínal v šestnácti letech jako hráč švédské fotbalové šesté ligy. Svou kariéru průměrného fotbalisty ukončil ve dvaceti sedmi letech. Mnohem úspěšněji se projevil v roli trenéra a manažera klubů jako Manchester City, AS Řím, Lazio nebo Benfica. V anglickém týmu trénoval takzvanou „zlatou generaci"fotbalistů včetně Davida Beckhama, Stevena Gerrarda, Wayna Rooneyho nebo Franka Lamparda.

Reklama

Související témata:

Doporučované