Hlavní obsah

Bronz si z hokejového mistrovství odvezou Švédové, přehráli Kanadu

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Po prohře s Českem si Švédi v neděli zajistili alespoň bronz (fotografie ze sobotního zápasu Švédů s Čechy).

Národní týmy Švédska a Kanady se v nedělním zápase utkaly o třetí místo na hokejovém šampionátu. Po vyrovnané hře nakonec zvítězili Švédové.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V neděli odpoledne se v pražské O2 areně hrálo o bronzovou medaili mistrovství světa v hokeji. Na ledě se utkaly týmy z Kanady a Švédska, které neuspěly v sobotních semifinálových zápasech. Z nedělního utkání vyšli nakonec vítězně Švédové.

Začátek první třetiny se nesl v klidnějším duchu a napovídal, že zápas bude vyrovnaný. Po dvanácti minutách se však Švédům podařilo zajistit si náskok 1:0. Postaral se o něj útočník Carl Grundström. Kanadský útočník Dylan Cozens pak ztrátu dohnal začátkem druhé třetiny – zajistil tak stav 1:1.

Kanadští hráči zabrali a už v prvních pěti minutách poslední třetiny se jim podařilo přejít do vedení 1:2. To se sice Kanaďanům podařilo udržet i během švédské přesilovky, náskok si ale neužívali dlouho. Švédský útočník Erik Karlsson totiž v 50. minutě střelil vyrovnávací gól.

Tempo hry před koncem zápasu nabralo na intenzitě. O otočku ve skóre se pak opět postaral Carl Grundström, když dostal Švédy do vedení 3:2. Kanada se tím dostala pod tlak a snažila se ztrátu dohnat. Její šance ale definitivně pohřbil Švéd Marcus Johansson, který se v posledních vteřinách postaral o výhru s náskokem dvou gólů.

Letošní šampionát vyvrcholí už v neděli večer. V pražské O2 areně se proti sobě ve finálovém zápase postaví týmy z Česka a Švýcarska. Hrát se začne ve 20:20.

Doporučované