Hlavní obsah

Ester Ledecká sahala po medaili v alpské kombinaci. Nakonec dojela čtvrtá

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Ester Ledecká už sahala po medaili i v alpské kombinaci.

Reklama

Ester Ledecká málem přidala ke svému zlatu ze snowboardu medaili z alpské kombinace. Nakonec ale dojela čtvrtá, suverénně vyhrála Švýcarka Michelle Gisinová.

Článek

Česká obojživelnice Ester Ledecká ukázala obrovskou vůli a udělala z alpské kombinace velké drama. I po hrubé chybě v kombinačním sjezdu, který nakonec dojela na druhém místě, téměř sahala po medaili. Nakonec vybojovala nepopulární čtvrté místo.

Po skvělé jízdě ve slalomu vyhrála s velkým náskokem Švýcarka Michelle Gisinová před svou týmovou kolegyní Wendy Holdenerovou. Bronz vybojovala Italka Federica Brignoneová.

Pro Ledeckou to ale dlouho vypadalo velmi nadějně. Ve sjezdu udělala chybu ve třetí brance, která ji stála nejméně půl vteřiny. Přesto nakonec získala ve sjezdu druhé místo a nadějný náskok před soupeřkami.

Do slalomu vstupovala Ledecká s číslem 2 a zajela na sjezdařku velmi slušně. Do první části vyrazila skoro jako rodilá slalomářka, pak ale udělala menší chybu a trochu zpomalila. Přesto se po průjezdu cílem usadila na prvním místě. Nepředjela ji Rakušanka Siebenhoferová, pak vypadla Francouzka Miradoliová a po ní dokonce hlavní favoritka kombinace, Američanka Shiffrinová.

Teprve osmá Italka Brignoneová se dostala před Ledeckou. A nakonec s čísly 11 a 12 přiletěly švýcarské slalomové rakety Holdenerová a Gisinová. Ledecká tak zůstala čtvrtá. Přesto je to skvělý výsledek a ke zlaté medaili ze snowboardu si tak připsala 4., 5. a 27. místo z alpských disciplín.

Michelle Gisinová zároveň obhájila zlato z kombinace na ZOH v Pchjongčchangu v roce 2018. Švýcarsko tak vybojovalo už páté sjezdařské zlato (dohromady má devět cenných kovů) a velkým favoritem bude i pro poslední týmovou soutěž.

Reklama

Doporučované