Hlavní obsah

Otestujte své znalosti. Zkuste poznat podle fotek slavné české sportovce

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Ilustrační foto

Reklama

Před týdnem jsme vám nabídli fotokvíz o českých sportovních legendách. Dnes pro vás máme druhé pokračování. Zkuste poznat české a československé reprezentanty.

Článek
1. Jan Koller oslavil v tomto týdnu 50. narozeniny. Ptát se na něj by bylo zbytečné, každý ho pozná, ale kdo sedí vedle něj?
Foto: Profimedia.cz
2. Když se z Nagana vraceli zlatí hokejisté, byl to divoký let. Fotoreportér Eduard Erben z něj ukázal jen tři fotografie, toto je jedna z nich. Ale kdo na ní je?
Foto: Eduard Erben
3. Česko má spoustu legendárních fotbalistů, ale také jednu ženu z této kategorie. Nápověda: je to první žena, která vstoupila do fotbalové Síně slávy. Kdo je na snímku?
Foto: Archiv Lubomíra Krále
4. Na olympiádě v Tokiu ještě museli sportovci nosit kvůli covidu roušky, takže poznat je mimo hřiště, kurt či stadion bylo někdy obtížné. Jedna česká tenistka, v Tokiu dost úspěšná, na snímku roušku už téměř nemá, takže pro vás nebude těžké uhádnout její jméno.
Foto: David Neff, Seznam Zprávy
5. Když už jsme u tenisu: poznáte jednu legendu na snímku ? Určitě ano, i když jsme vám otázku ztížili výřezem fotografie.
Foto: Profimedia.cz
6. Většina fotbalových legend nemusí po kariéře v dnešní době řešit, čím se bude živit. To ale dřív tak nebylo. Který malíř pokojů je na fotce?
Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy
7. A teď se posledním snímkem ještě vrátíme do Tokia, do doby, kdy se tam konaly odložené olympijské hry. Uznáváme, tohle je těžká otázka, ale pojďte to zkusit. Kdo je muž na snímku z vašeho pohledu vpravo? (Nápověda: dost dobře střílí.)
Foto: Michal Sula, Seznam Zprávy

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Vyzkoušejte si také náš předchozí fotokvíz:

Reklama

Související témata:

Doporučované