Hlavní obsah

Paříž není připravená na olympijské hry v roce 2024, říká její starostka

Foto: Shutterstock.com, Shutterstock.com

Doprava v Paříži není podle starostky Anne Hidalgové připravená na olympijské hry. Ilustrační foto.

Reklama

Starostka Paříže v televizním rozhovoru přiznala, že má obavy ohledně připravenosti města na olympijské hry v příštím roce. Podle ní město musí vyřešit problémy s dopravní infrastrukturou a bezdomovectvím.

Článek

Dopravní systém francouzské metropole není podle starostky Anne Hidalgové připravený na olympijské hry, které se budou v Paříži konat v létě nadcházejícího roku. Očekává se přibližně 15 milionů návštěvníků či akreditovaných osob, jež se budou olympijských her účastnit, informuje Al-Džazíra.

„Na některých místech nebude veřejná doprava dostatečně pokrytá. Budou chybět vlaky a navíc nebudou jezdit dostatečně často,“ řekla starostka ve středu večer v pořadu Quotidien televize TMC.

Dopravní infrastruktura v hlavním městě je pod tlakem již nyní. Cestující a turisté si stěžují na nízkou frekvenci spojů, nedostatečnou čistotu i přelidněnost. „Stále máme problémy v každodenní dopravě a stále nedosahujeme komfortu a přesnosti, které Pařížané potřebují,“ připomněla Hidalgová.

Výroky socialistické starostky vyvolaly hněv jejích politických odpůrců. Ministr dopravy Clément Beaune obvinil Hidalgovou, že se neúčastní zasedání výboru, jehož cílem je projednat dopravní infrastrukturu. „Paní Hidalgová tam není, neúčastní se pracovních schůzek, ale má názor na ostatní. Jaký má respekt k našim veřejným činitelům a k Pařížanům!“ napsal ministr na platformu X.

Více k přípravě na olympijské hry v Paříži

Hidalgová nicméně zmínila i další problém, který by bylo třeba vyřešit před pořádáním her. Tím je velký počet lidí bez domova. Řekla, že chce olympijské hry využít jako příležitost k nalezení dlouhodobého řešení problému lidí, kteří v Paříži spí na ulicích a ve stanicích metra. „Všichni se shodují na tom, že je třeba dosáhnout pokroku, ale ještě jsme se k němu nedostali,“ dodala starostka.

Reklama

Doporučované