Hlavní obsah

Zemřela atletická legenda Tim Lobinger

Foto: Profimedia.cz

Německý atlet Tim Lobinger na fotografii z roku 2008.

Reklama

aktualizováno •

Německý skokan o tyči Tim Lobinger zemřel ve věku 50 let. Několik let zápasil s rakovinou.

Článek

Bývalý německý atlet Tim Lobinger, který se proslavil svými výkony ve skoku o tyči, zemřel ve věku 50 let na rakovinu. S odvoláním na sportovcovo blízké okolí o tom informoval německý list Rheinische Post.

„Tim Lobinger zemřel 16. února v Mnichově po těžké nemoci ve věku 50 let. Bývalá legenda skoku o tyči usnula klidným spánkem v kruhu svých blízkých. Svůj boj neprohrál, ale vyhrál ho po svém. V zájmu rodiny se prosím zdržte dalších dotazů médií,“ uvedla Lobingerova rodina v prohlášení. Sportovec za sebou zanechal tři děti a jedno vnouče.

Lobingerovi byla v roce 2017 diagnostikována leukémie. Díky léčbě za pomoci kmenových buněk se z ní tehdy atlet dostal. V březnu roku 2022 se ale nemoc vrátila.

V říjnu roku 2022 pak Lobinger oznámil, že neexistuje žádný lék, který by mu pomohl se uzdravit. „Moje rakovina je příliš agresivní,“ uvedl atlet pro deník Bild. V únoru letošního roku mu lékaři oznámili, že brzy zemře, připomíná časopis Spiegel.

Tim Lobinger patřil od konce 90. let k nejlepším německým skokanům o tyči. V roce 1998 se stal na halových závodech ve Valencii mistrem Evropy. V roce 2003 pak v Birminghamu mistrem světa.

V létě 2012 začal Lobinger pracovat jako atletický trenér pro tehdy druholigový fotbalový tým RB Lipsko.

Reklama

Doporučované