Hlavní obsah

Sportovci žijí neobyčejnou sbírkou. Pomáhá každý koš

Ráno na Seznamu: Každý koš pomáhá. Do neobyčejné sportovní sbírky se zapojují nejen basketbalisté po celém Česku. Rozhovor s Jakubem Bažantem a Jiřím Závozdou.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Milují basketbal a ještě pomocí každého koše, který padne, pomáhají. Ve vybraných zápasech národní basketbalové ligy přispívali hráči každým vhozeným košem na charitativní projekt. Vybrané peníze jdou na pomoc lidem, kteří se ocitli ve složité životní situaci.

Článek

Charita, která pomáhá prostřednictvím basketbalu, je už v Česku od roku 2007. „Začali jsme tím, že jsme pomohli dobudovat Dům na půl cesty pro lidi, kteří odcházejí z dětských domovů a mají to těžké na prahu dospělosti. Od té doby jsme činnost hodně rozšířili a stále to děláme v úzkém kruhu lidí, kteří chtějí pomáhat,“ vysvětluje zakladatel charity a sportovní novinář Jakub Bažant.

Do pomoci se zapojují různé ligové kluby z celého Česka, Česká basketbalová federace, ale také i týmy a jedinci z menších měst.

„My vždy jasně říkáme, na co chceme přispívat. Zapojit se může úplně každý. Nejen basketbalisté. Ale spolupracujeme i s fórem dárců. Snažíme se přicházet neustále s něčím novým,“ říká člen spolku Každý koš pomáhá Jiří Závozda.

Na všechny charitativní akce jezdí hrát basket také mladí herci z filmu Zlatý podraz – Zdeněk Piškula a Filip Březina.

Jak tato neobyčejná sbírka funguje přímo na zápasech, se dozvíte v rozhovoru nad článkem.

Rozhovor je součástí pořadu Ráno na Seznamu, který vysílá Televize Seznam každý všední den od 7 do 9 hodin.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované