Hlavní obsah

Srovnání poboček: Banky se mění. Stává se, že si je lidé pletou s kavárnou

Foto: Iva Špačková, Seznam Zprávy

Před pár měsíci by tento snímek vypadal zcela jinak. Interiéru Komerční banky v Dejvicích tehdy namísto světlých barev dominovaly tmavé.

Reklama

Pobočky bank se výrazně mění. Naposledy přišla s „face liftem“ Komerční banka. Své věrné klienty tím šokovala. Co banky považují za důležité a jak se jednotlivé moderní pobočky liší?

Článek

Třetí největší banka v zemi mění svůj vzhled. Těžký černý mramor, koženková křesla a červené koberce nahradily světlé vzdušné prostory plné zeleně. Pro dlouhodobé klienty banky to byl šok. Například Saše Herainová, která si v bance zakládala účet v roce 1994, když rozjížděla s manželem stavební firmu, se moderní vzhled pobočky zprvu absolutně nezamlouval.

„Byl to pro mě šok. To víte, není mi už dvacet, kdy se člověk změnám snadno přizpůsobí. Když jsem přišla na pobočku, kde jsem byla zvyklá na to, že chodím k bankéři do kanceláře a najednou bylo vše jiné, tak jsem mu řekla, že se mi tam vůbec nelíbí. Pak jsem přišla po druhé, to bylo už lepší a dnes jsem moc spokojená. Líbí se mi vše, květiny, hrací koutek pro děti, uzavřené kóje… je to hezké a příjemné,“ říká třiasedmdesátiletá žena.

V galerii se dozvíte například to, kdo je „vítač“, proč si kolemjdoucí pletou banku s kavárnou a co změnám říká konkurence. (Pro snadnější procházení galerií klikněte na poslední fotku v náhledu ukazující počet dalších snímků, pozn. red.).

+52

Reklama

Doporučované