Hlavní obsah

STAN povede na jihu Moravy do voleb Jana Krutáková

Foto: Wikipedie, https://www.janakrutakova.cz/

Jana Krutáková.

Reklama

Starostové a nezávislí včera zvolili na krajském sněmu, který se uskutečnil online, nové vedení i lídry kandidátky pro podzimní volby do Sněmovny.

Článek

Jedničkou za STAN bude poslankyně Jana Krutáková, dvojkou starosta Radějova Martin Hájek. STAN sestavuje společnou kandidátku s Piráty, Krutáková na ní bude na druhém místě za kandidátem Pirátů Radkem Holomčíkem. Další místo na kandidátce pro STAN bude sedmá pozice, tu obsadí Martin Hájek. „Věřím, že s Piráty utvoříme kvalitní tým a na jižní Moravě se nám podaří udělat výsledek, který pomůže změnit celkovou atmosféru v zemi k lepšímu,“ uvedla Krutáková.

Post předsedy na krajském sněmu obhájil starosta Železného Radomír Pavlíček, místopředsedy budou starosta MČ Brno-Medlánky Michal Marek, starosta Bílovic nad Svitavou Miroslav Boháček a břeclavský radní Ondřej Ďuriš. Na sněmu vystoupil také předseda hnutí Vít Rakušan, který od delegátů dostal nominaci na celostátního volebního lídra STAN a předsedu hnutí na další dva roky. Dvouleté je rovněž funkční období krajského výboru.

Starostové a nezávislí v minulých parlamentních volbách získali na jihu Moravy 5,18 procenta hlasů, loni v krajských volbách jako Starostové pro jižní Moravu získali 10,4 procenta hlasů. STAN věří, že uspěje jak ve sněmovních, tak i v příštím roce v komunálních volbách.

Reklama

Doporučované