Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Natočili jsme utajovaný poslanecký luxus v podzemí

Reportáž Dolejší na křižovatce ze satirického pořadu Šťastné pondělí: Natočili jsme utajovaný poslanecký luxus v podzemí.Video: Václav Dolejší

 

Reklama

Skrytý hluboko pod zemí, ve sklepích Poslanecké sněmovny, existuje doposud utajovaný luxusní svět. Investigativcům satirického pořadu Šťastné pondělí se do místností obložených zlatem podařilo proniknout s kamerou.

Článek

K pátrání po utajovaném přepychu nás inspiroval výrok ministryně financí Aleny Schillerové. Ta jako první upozornila veřejnost na skutečnost, že opoziční poslanci si žijí v malostranských palácích odtrženi od reality a o životě obyčejných lidí vědí houby.

Na to už samozřejmě upozorňují roky různí lidé. Doposud ale nikdo podezření o existenci zlatých a jantarových komnat ve sněmovním sklepení nebral příliš vážně.

Jenže Alena Schillerová je považovaná za opravdovou znalkyni luxusu, která se vyzná, neboť sama obývá služební stometrové apartmá v Salvátorské ulici kousek od Staroměstského náměstí. Její tip jsme se tedy rozhodli okamžitě prověřit.

Podívejte se na video s unikátními záběry, kde uvidíte pravdu: Jak vypadají poslanecké kanceláře, jaké to je v poslanecké ubytovně v Nerudově ulici a na závěr i oslnivé jantarové komnaty v podzemí; další reportáže najdete zde.

Celý díl pořadu Šťastné pondělí vysílá Televize Seznam každé pondělí ve 20:00.

A můžete nás sledovat také na Facebooku nebo Twitteru.

Reklama

Doporučované