Hlavní obsah

Šťastný květen: Přišel k nám Václav Klaus!

Satirický pořad Štastné pondělí.Video: Jindřich Šídlo, Profimedia.cz, ČTK, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Musíme se k něčemu přiznat: my ve Šťastném pondělí máme jistou slabost pro Václava Klause, tedy největšího Václava Klause ze všech Václavů Klausů, i když se pořadí ještě může časem měnit.

Článek

Ten muž se sice občas tváří a mluví tak, abyste si jen potvrdili všechno, co jste si o něm kdy mysleli, ale tím jen maskuje svůj neuvěřitelný smysl pro velejemný humor, konzervativní jako malá černá káva po vepřovém řízku, a fantastickou sebeironii.

Jen On dokáže dvakrát během dvou let přijít na stejné místo ve stejném domě a položit stejnou otázku: „A ten Seznam, to je nějaká garážová firma?” Mimochodem, víte jakou stránku má VK jako vstupní, když si ráno otevře internet? OK, to nebyla těžká otázka: www.klaus.cz, samozřejmě.

Největší z Čechů

A tak když k nám do redakce Největší Čech v květnu znovu zavítal, tušili jsme, že tohle je naše šance. A vsadili jsme na jistotu.

Václav Klaus samozřejmě nesnáší dotace jako celek a speciálně pak dotace EU, čiré zlo srovnatelné snad jen s písněmi skupiny Hradišťan a džínovou bundou. Je v tom konzistentní, vytrvalý a neoblomný – až na jednu drobnou výjimku.

A tou jsou evropské dotace pro jeho oblíbenou sjezdovku v Monínci ve středních Čechách, protože jak pravil již před více než dvaceti lety (a Margaret Thatcherová tehdy jeho myšlenku zařadila do své knihy „Nejoblíbenější citáty Václava Klause”): „Kdo jednostranně preferuje zajíce před lyžařem, dělá ideologii.“

Hlasujeme pro lyžaře, hlasujeme pro Václava Klause. A i když již není aktivním politikem, a jeho přístup do naší show je tak omezen, vždy ho u nás rádi přivítáme. Řečeno jeho vlastními slovy: Jednou Klaus, vždycky Klaus.

Podívejte se na všechny květnové díly satirického pořadu Šťastné pondělí Jindřicha Šídla a jeho kolegů, Václava Dolejšího s Konstantinem Sulimenkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované