Hlavní obsah

Státní zástupce obžaloval „Janouškova“ znalce

Soudní znalec z kauzy Romana Janouška je obžalován za nepravdivý znalecký posudek

 

Reklama

Soudní znalec měl zkreslit posudek na Janouškovu autonehodu z března 2012.

Článek

Janoušek, někdejší blízký přítel pražského primátora Pavla Béma, v roce 2012 svým SUV Porsche najel na ženu, která s ním chtěla řešit předchozí lehkou srážku s jejím vozidlem. Podle jednoho z posudků, za které státní zástupce znalce obžaloval, Janoušek údajně sraženou ženu mohl přehlédnout a zasáhnout ji jen zpětným zrcátkem svého vozu.

„Státní zástupce podal obžalobu na fyzickou osobu obviněnou z toho, že v roce 2013 podala hrubě zkreslený znalecký posudek v trestní věci Romana Janouška. Osoba je trestně stíhána pro přečin křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku, za který hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ napsal Seznamu mluvčí Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2 Ondřej Šťastný.

Posudky, které při soudním procesu využívala Janouškova obhajoba, sepsal znalec Jiří Doleček a také společnost Dekra Automobil.

Janoušek dostal za nehodu trest 4,5 roku vězení. Nyní je však na svobodě - soud mu výkon trestu přerušil až do listopadu 2017 ze zdravotních důvodů. Janoušek ještě před soudním procesem prodělal operaci krevní sraženiny v hlavě.

Reklama

Doporučované