Hlavní obsah

Stavební práce uzavřou od pondělí silnici u brněnského výstaviště

Výstaviště v Brně.

Reklama

Další etapa prací na rekonstrukci vodovodu a kanalizace v Křížkovského ulici u brněnského výstaviště s sebou od pondělí přinese rozsáhlou uzavírku.

Článek

„Doprava v některých ulicích v této oblasti navíc zůstává omezená pracemi tepláren. Od pondělí bude omezení pro řidiče i pěší platit také ve Šlapanické ulici ve Slatině,“ informovala Radka Loukotová z brněnského magistrátu.

Křížkovského ulice bude od pondělí neprůjezdná v úseku Poříčí–Hlinky v celkové délce téměř půl kilometru. Omezení bude také ve Výstavní a Veletržní ulici i v ulici Poříčí. Potrvá do 15. října.

„Objízdné trasy pro individuální automobilovou dopravu povedou ulicemi Lipová, Vaňkovo náměstí, Tvrdého, Úvoz, Mendlovo náměstí, Křížová, Poříčí a Bauerova. Přechod pro chodce mezi ulicemi Veletržní a Výstaviště a v křižovatce ulic Hlinky–Výstavní zůstane uzavřený. Mělo by to být ale pouze po nezbytnou dobu stavebních prací,“ uvedla Loukotová.

Práce mají od začátku července také vliv na městskou hromadnou dopravu. Okružní autobusové linky 44 a 84 jezdí mezi Pisárkami a Mendlovým náměstím v obou směrech odklonem ulicí Hlinky. Obsluhu ulic Bauerovy a Křížkovského zajišťuje autobusová linka 52, která jezdí odklonem ulicemi Bauerovou, Křížkovského, Poříčí a Křížovou.

Kvůli nutné výměně sloupů trakčního vedení čeká řidiče a pěší omezení i ve Slatině. Od pondělí do 6. srpna bude ve Šlapanické ulici průjezdný pouze jeden jízdní pruh. Provoz vozidel v něm bude obousměrný a řízený semafory. Chodcům se uzavře přechod přes Šlapanickou u křižovatky s Matlachovou a Krejčího. Uzavřené strany silnice se v průběhu prací vystřídají.

Reklama

Související témata:

Doporučované