Hlavní obsah

Sufražetky a nahá prdel. Miloš Zeman se znovu uchýlil k vulgaritám

Pokud by Zeman nepostoupil do druhého kola, nikoho by nepodpořil. Řekl to v rozhovoru pro Frekvenci 1.

Reklama

Článek

Rozhlasová stanice Frekvence 1 odvysílala živě rozhovor s Milošem Zemanem. Prezidentem - a prezidentským kandidátem - který se vyhýbá debatám se svými soupeři.

Zeman během rozhovoru řekl, že pokud by nepostoupil do druhého kola prezidentských voleb, nepodpořil by v něm žádného ze svých soupeřů. Nemají podle něj potřebné zkušenosti.

„Pokud bych neuspěl ve volbách, což se může klidně stát, tak protože nebudu mít koho si vybrat, tak nepůjdu volit (ve druhém kole),“ řekl. Podle něj nemají ostatní kandidáti s výjimkou expremiéra Mirka Topolánka a někdejšího velvyslance Pavla Fischera politické zkušenosti. Ani Topolánek a Fischer však podle Zemana politické řemeslo dobře neovládají.

Prezident v rozhovoru znovu volil vulgární výrazy. To, když se rozhovořil o průvodu gayů, leseb a bisexuálů Prague Pride. „Já opravdu nevidím důvod, proč pořádat pochody Prahou a ukazovat tam nahou prdel,“ řekl. Odpovídal na dotaz ohledně adopcí dětí homosexuálními páry.

Poslední vánoční poselství prezidenta Zemana v jeho prvním funkčním období.

Vyjádření později zopakoval, zároveň ale podotkl, že homosexuální páry by měly mít stejná práva jako heterosexuální a že proti adopcím nic nemá.

Czeslaw Walek ze společnosti Prague Pride, která pochod pořádá, webu irozhlas.cz řekl, že ho těší, když prezident uznává, že stát má ke gay a lesbickým párům přistupovat stejně jako k párům heterosexuálním. „Vůbec mě ale netěší, že se strefuje do tisíců lidí, kteří přijíždějí na Prague Pride z celé republiky a pro které je to často jediná příležitost, jak být alespoň jednou za rok sami sebou, vzít svoji partnerku nebo svého partnera bez obav za ruku, třeba se i políbit a projít se svobodně se svými kamarády městem. Co je na tom špatně? Kdyby pan prezident zvedl svoji zadnici a přišel se do průvodu podívat, byl by asi zklamaný - místo těch holých ... tam potká spíše rodiny s dětmi,“ uvedl.

Prezident v rozhovoru rovněž kritizoval kampaň #MeToo, v níž ženy po celém světě upozorňovaly na sexuální nátlak, kterému čelily. Zeman to označil za „akci sufražetek“, jež podle něj trpí komplexem méněcennosti.

Hashtag „MeToo“ zaplavuje sociální sítě.Video: Eliška Kolomazníková

Podle posledních průzkumů je Zeman favoritem volby. Měl by postoupit z prvního místa, jeho nejpravděpodobnějším soupeřem ve druhém kole je podle průzkumů bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš.

Podle Václava Klause jsou všichni prezidentští kandidáti Marťani, až na politicky zkušené Zemana s Topolánkem.

Reklama

Doporučované