Hlavní obsah

Surfaře zachraňovali před žralokem. Zaútočil na něj na den přesně na stejném místě i před dvěma lety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Tentokrát Fanning nemusel žraloka zahánět údery nohou a pěstíVideo: AP

 

Reklama

Australan Mick Fanning bojoval v roce 2015 v závodě J-Bay Open místo o vítězství o život. Uplynuly na den přesně dva roky a na stejném místě surfaře zachraňovali před žralokem znovu.

Článek

Píše se 19. července 2015 a surfař Mick Fanning soupeří s Julianem Wilsenem o trofej ve slavném závodě J-Bay Open v Jihoafrické republice. Za Fanningem se náhle objevuje žraločí ploutev a Australan na chvíli mizí pod hladinou. Ale nezazmatkuje, žraloka zasype údery a zažene ho. Pak už se mu podaří uplavat a skútr ho odváží do bezpečí.

Uběhly přesně dva roky a 19. července 2017 chce Fanning na stejném místě postoupit přes Gabriela Medinu do semifinále J-Bay Open. Ve vodě se ale náhle objeví třímetrový bílý žralok a oba surfaři se snaží rychle dostat z vody. Tentokrát Fanninga vyzvedne skútr dřív, než na něj stihne žralok zaútočit.

„Jeden ze skútrů se ke mně hodně příblížil. A tak na něj volám: ,Co se děje? Co děláš.' A on na mě: ,Stůj. Stůj. Stůj,’ ” popisuje sitaci Fanning, „A pak vidím, jak nabírá Johna, a říkám si: ,Dobře, mizíme odsud.’ Doufal jsem, že chytím další vlnu a ta mě dostane rovnou ke břehu, ale jsem rád, že nepřišla.”

Fanning v obou případech vyvázl bez zranění. Na setkání se žraloky si už zvykl a bere to s humorem.

Video: Lidi na pláži vystrašil téměř dva a půl metru dlouhý žralok.

Lidi na pláži vystrašil téměř dva a půl metru dlouhý žralok.Video: Jakub Říha

Reklama

Související témata:

Doporučované