Hlavní obsah

Svatba za 10 milionů a VIP hosté. Sestra vévodkyně Kate si bere milionáře Matthewse

Otázky a odpovědi kolem svatby Pippy Middletonové.

 

Reklama

Sestra vévodkyně Kate si v sobotu bere za manžela miliardáře Jamese Matthewse. Svatbu ladí do skotského stylu.

Článek

V sobotu se v Británii vdává Pippa Middletonová, sestra vévodkyně Kate. Centrem pozornosti budou bezesporu její svatební šaty. Vysokou laťku totiž nasadila na svatbě své sestry Kate a prince Williama, kdy podle některých komentátorů svou bílou róbou lichotící postavě zastínila nevěstu. Za muže si vezme miliardáře Jamese Matthewse. Tentokrát hrozí, že veškerou pozornost pro sebe získá přítelkyně prince Harryho. Americká herečka Meghan Markleová by se podle britského tisku na obřadu mohla také objevit. Média spekulují, že dvojice chystá zásnuby.

Nyní třiatřicetiletá Middletonová se stala celebritou po svatbě své sestry, kterou v televizi sledovaly podle agentury AFP téměř dvě miliardy lidí. Middletonová měla na sobě jednoduché, ale smyslné dlouhé bílé šaty, zdůrazňující postavu, od Alexandera McQueena. Stovky tisíc lidí se pak podle AFP přidaly k facebookové stránce Pippa Middleton Ass Appreciation Society (Společnost fanoušků zadku Pippy Middletonové).

350 hostů ve skotském stylu

Svatba se koná v kostele sv. Marka v hrabství Berkshire a očekává se na 350 hostů, včetně rodiny prince Williama. Podle britského deníku Daily Mail bude svatba ve skotském stylu, neboť rodina ženicha vlastní ve Skotsku zámek a Matthews v budoucnu zdědí skotský šlechtický titul. Hosté musí před tím, než se dostanou do hlavního domu, projít bezpečnostní kontrolou.

Svatba za 10 milionů korun

Podle britského deníku Daily Mail svatba vyjde na 330 tisíc liber, to je v přepočtu více než 10 milionů korun. Skotský styl by měla dokreslit skotská whisky nebo dudy. Podávat se bude například kaviár v hodnotě 40 tisíc liber, to je více než milion korun. Pippa se podle všeho podílela na plánování jídelního lístku a sama veškeré jídlo vybrala. Všechny servírky i číšníci museli podepsat smlouvu o zachování mlčenlivosti a před vstupem do areálu, kde svatba proběhne, musí odevzdat své mobilní telefony. Nevěsta si pro hosty připravila řadu překvapení, například stoly na stolní tenis, který je jejím oblíbeným sportem.

Seznam VIP hostů

Na seznamu nechybí synovec Pippy, princ George, a neteř Charlotte. Mezi slavné hosty patří samozřejmě sestra Kate a její manžel William, princ Harry, Ben Fogle nebo Roger Federer. Pippiin bratr James Middleton dorazí i se svojí přítelkyní Donnou Air. Zatím se neví, kdo půjde za svědka. Spekuluje se o tom, že by to mohla být právě vévodkyně Kate. Pak by se ale veškerá pozornost mohla strhnout na ni. Některá média uvádí, že Kate bude mít během obřadu na starosti všechny děti.

Reklama

Související témata:

Doporučované